пʼятницю, 31 березня 2023 р.

Кураторська екскурсія від Наталії Свиридюк

31 березня на кураторську екскурсію Наталії Свиридюк – заслуженої майстрині народної творчості України, членкині Всеукраїнської спілки дизайнерів,  арт-кураторки креативного мистецького хабу «OTOLOVKO» виставкою авторської ляльки «Прийшла Весна-паняночка!» завітали викладачі і студенти  факультету технологій та дизайну Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка на чолі з деканкою факультету, кандидаткою педагогічних наук, доценткою Юлією Срібною.


Ця виставка офіційно відкрилася 27 березня у відділі мистецтв Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І.П. Котляревського у рамках спільного культурно-просвітницького проєкту Полтавського обласного осередку НСМНМУ, відділу мистецтв ПОУНБ імені І.П. Котляревського та закладів освіти, що здійснюють підготовку фахівців галузей культури, мистецтва та креативних індустрій, «Шлях до Перемоги!».
Експозиція презентує більше 80 робіт 30 майстрів Полтавщини, виконаних в різних техніках.
Наталія Свиридюк є ініціаторкою проведення і учасницею виставки авторської ляльки.



На прикладі експонатів пані Наталія розповідала про значення культури іграшкарства в сучасному соціокультурному просторі,  історію розвитку лялькарства від давньої архаїчної обрядової ляльки до сучасної інтер'єрної.




Під час екскурсії відбулося знайомство із однією з учасниць виставкового проєкту – Світланою Солодун, чиї досконало виконані фантазійні ляльки привертають увагу усіх відвідувачів. Цікаво було почути корисні подробиці творчого процесу від самої майстрині.




Немає коментарів:

Дописати коментар