середу, 29 березня 2023 р.

Творча зустріч з Максимом Дашевським (в рамках діяльності клубу «Цікаві зустрічі»)


 

Море емоцій, масу позитивних вражень отримали учасники творчої зустрічі з Максимом Дашевським, яка відбулася 28 березня 2023 року у відділі мистецтв.

Максим Дашевський, талановитий артист Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені М.В. Гоголя, викладач, письменник, генеалог, виявився напрочуд цікавим оповідачем; відкрився перед слухачами як яскрава, самобутня особистість з усталеними поглядами на життя, театр, мистецтво в цілому; справжній патріот своєї країни. Залюблений в історію рідного краю, Максим вже більше 20 років досліджує своє родинне дерево, про що і розповів учасникам зустрічі. Починаючи з підліткового віку, Максим Дашевський багато часу проводить в читальних залах ПОУНБ імені І.П. Котляревського, в Державному архіві Полтавської області, шукаючи інформацію про своїх близьких, неначе намистинки на нитку нанизуючи історію свого роду. Продемонстрував він захопленим слухачам дві збірки власних поезій та перший том «Книги роду» – монументальне дослідження родоводу. Молодий дослідник робить це для наступних поколінь, щоб передати нащадкам пам’ять про пращурів, створити місток порозуміння між поколіннями.








Розповів Максим Дашевський про улюблену роботу в театрі, про ролі, курйозні моменти з життя артиста. Цікавою і багато в чому несподіваною була інформація про хобі гостя зустрічі. Чим тільки не займається Максим Дашевський у вільний від роботи час! Це і писанкарство, і виготовлення ляльок-мотанок, і вивчення іноземних мов… Багато часу приділяє просвітницькій роботі серед молоді, популяризації української культури. 

Шквал емоцій викликала невелика театралізована сцена, коли артист разом із однією з учасниць зустрічі в ролях зачитали уривок з відомої п’єси Михайла Старицького «За двома зайцями».

 Наприкінці зустрічі звучали запитання (їх було чимало) від зацікавлених слухачів.

Незабутньою залишиться в пам’яті учасників заходу зустріч з Максимом Дашевським, яка подарувала радість спілкування, відчуття доторку до прекрасного.

Немає коментарів:

Дописати коментар