понеділок, 13 березня 2023 р.

Творча презентація Оксани Дорошенко "Більське городище і Котелевський коржик"

Черговий захід у рамках спільного культурно-просвітницького проєкту відділу мистецтв Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І.П. Котляревського; Полтавського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України; закладів освіти, що здійснюють підготовку фахівців галузей культури, мистецтва та креативних індустрій "Шлях до Перемоги!" відбудеться 16 березня о 12.30.


Оксана Дорошенко – жителька Котельви. Молодша наукова співробітниця Історико-культурного заповідника «Більськ». 
Власниця та авторка бренду «Котелевський коржик», який став популярним тому, що майстриня поєднує власне художнє бачення з українськими традиціями, використовує автентичні форми. 
Мета Оксани Дорошенко – познайомити світ з обрядовими «панянками» Котелевщини, ділитися власною творчістю, а також популяризувати українську традиційну символіку загалом. 
Рішенням Полтавської обласної ради від 15 квітня 2005 року було створено комунальну установу «Історико-культурний заповідник «Більськ», основною метою діяльності якого є наукове вивчення унікального комплексу пам’яток території та округи Більського городища – найбільшого у Європі укріпленого поселення доби раннього залізного віку, збереження археологічних культурних нашарувань, природних та історичних ландшафтів на означеній території.
Науковці ототожнюють городище зі скіфським містом Гелон, яке згадував у своїх працях давньогрецький історик Геродот.



Немає коментарів:

Дописати коментар