середу, 7 жовтня 2020 р.

Абстрактний імпресіонізм Григорія Волкова

 "Абстрактне мистецтво – найважче з усіх мистецтв. Воно вимагає вміння добре малювати, загостреного почуття композиції і кольору, а найголовніше при цьому - бути поетом".
(В. Кандинський "Про духовне в мистецтві")

У відділі мистецтв оселились колоритні полотна Григорія Волкова.  Для художника це вже третя персональна виставка в Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці імені І. П. Котляревського.



Цього разу художник представляє свої абстрактні роботи.




Абстракціонізм, абстрактне мистецтво, безпредметне мистецтво, конфігуративне мистецтво – одна з течій авангарду, що не має на меті передати на полотні справжню реальну дійсність. 

Багато хто з цінителів прекрасного захоплюється цим мистецтвом, яке існує за своїми законами конструкції, колористики та ритму... Але вистачає й тих, хто його не розуміє.

Латинське слово «абстракція» означає «відволікання». Всім нам потрібно іноді абстрагуватися від того, що заважає сконцентруватися на головному.

Вміння відволіктися від незначного та поглянути на ситуацію в цілому дуже важливе, воно дозволяє знайти вихід зі складної ситуації, зробити крок вперед.

Картини абстраціоністів є джерелом самопізнання, це витвір їхньої уяви. Головне для митців, які працюють в цьому стильовому напрямку – передати свій емоційний внутрішній стан, поєднати непоєднуване, звільнити з полону реальності почуття і душу глядачів.

Досить часто в одній роботі вони використовують різний матеріал і фактуру, стилі і прийоми.


Григорій Петрович Волков активно пропагує цей цікавий, складний для сприйняття напрям у мистецтві, який за весь час свого існування переживав різні періоди: розквіту та занепаду, визнання та нехтування.



Сам художник називає свій абстракціонізм імпресіоністичним. Дійсно, як художники-імпресіоністи, митець фіксує миттєве перше враження, яке з’являється  в його душі, оперуючи абстрактними формами. У своїх творах він вправно вирішує колористичні і композиційні проблеми.

У межах виставки експонується майже 40 полотен, створених за останні 10 років. 

Виставка живопису члена Національної спілки художників України Григорія Волкова триватиме до кінця жовтня.







Немає коментарів:

Дописати коментар