середу, 7 жовтня 2020 р.

Презентація книги Богдана Безхутрого «Треті півні»

«Століттю наших кривавих змагань та болісних спроб стати українцями, його жертвам героям та свідкам, і тим нашим, несть їм числа, котрі самих себе злякались, а злякавшись – одсахнулись, себе не впізнали, у себе не повірили й не пізнали себе ніколи…А також моїм батькам присвячую".

Такими рядками починається знайомство читача із твором Богдана Безхутрого «Треті півні». Це перша книга автора, яка вийшла влітку 2020 року у видавництві «Зелений пес». 

Презентація цього філософсько-сатиричного роману-епопеї відбулася у відділі мистецтв Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського. 



Книга написана сучасною українською мовою, яка пронизана символами літературних і містичних асоціацій. Автор порушує актуальні питання національної ідентичності українців. 

У своїй рецензії філологиня-експертка Олена Васютинська (Канада, Торонто) зазначає: «…у цій книзі є й сумне, і смішне, гордість і біль за свою рідну країну, та головне – вона просякнута глибокою, щирою й безмежною любов’ю автора до України, яка живе в кожному слові роману. Патріотизм автора заразливий – він спонукає читача пишатися своєю історією, своєю мовою, своєю культурою, зрештою, тим, що ти українець. Такі книги, як «Треті півні» – поодинокі, і це справжній подарунок для нешаблонно мислячого і небайдужого до долі України читача, готового розпочати діалог з книгою і з самим собою, який зможе «себе впізнати, у себе повірити й пізнати себе» і який, як говорив Ґете, «міркує, насолоджуючись текстом, і насолоджується, обмірковуючи». 

Спілкувалися з автором користувачі бібліотеки та гості заходу. 


Свої враженнями із присутніми поділилася радіоведуча, журналістка Олена Никифоренко. 


Чи матиме книга продовження? Так! «Далі неодмінно буде», - стверджує Богдан Безхутрий у заключному реченні свого роману. 


Зображення на обкладинці – робота відомого полтавського митця, заслуженого майстра народної творчості України Олександра Бабенка. 


Картину художника за мотивами роману автор книги Богдан Безхутрий під час презентації подарував бібліотеці. Роботу можна побачити у нашому відділі.

Із сюжетом телеканалу «Центральний» можна ознайомитися тут.


Немає коментарів:

Дописати коментар