пʼятницю, 17 травня 2019 р.

Федір Кричевський: Митець і реформатор

У травні народилося дуже багато талановитих людей, серед них – і видатний український художник, один із засновників і перший ректор Української академії мистецтв Федір Кричевський – молодший брат відомого архітектора і художника Василя Кричевського. 

Іменем Федора Кричевського сьогодні названі вулиці в містах України, але були часи, коли його ім’я замовчувалося. Про творчість митця не писали. Минув час, багато чого змінилося. І тепер є статті в періодичній пресі, монографії про життя і творчість Федора Григоровича. До ювілейних дат влаштовуються великі виставки його творів. 
Ф.Г. Кричевський. Автопортрет у білому кожусі
Книжкова виставка «Федір Кричевський: Митець і реформатор», що діє у відділі мистецтв, присвячена 140-річчю від дня народження живописця, графіка, професора Української Академії мистецтв і Київського художнього інституту, доктора мистецтвознавства, заслуженого діяча мистецтв України Федора Григоровича Кричевського.


Завдяки матеріалам, представленим на виставці, можна скласти повне уявлення про цього видатного митця і педагога. 






Запрошуємо усіх бажаючих ознайомитись з книжковою виставкою «Федір Кричевський: Митець і реформатор», яка діятиме до середини червня 2019 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар