понеділок, 13 травня 2019 р.

Острови відкривать нам завжди не пізно…

Книгу з промовистою назвою: «К неоткрытым островам» презентував Юрій Жолтишев. Навіть дизайн обкладинки книги мимоволі спонукає здійснити мандри. 
А мандри – це завжди чудово, це нові знайомства, нові емоції та враження, а потім – гарні спогади. 

Юрій Жолтишев – полтавський журналіст, фотограф, музикант, мандрівник. Він по-справжньому любить спілкування з природою, багато подорожує. І завжди має що розповісти.
Захоплення риболовлею почалося в хлопчачому віці, пізніше само собою з'єдналося із захопленням літературою. Приблизно з 2003 року пише статті про риболовлю і друкується в рибальських виданнях, таких як ««Рыболовный мир», «Рыболов-профи», «Рыбачок». В статтях автор не просто описує свої успіхи і невдачі, скільки і де спіймав риби, а зачіпає важливі теми рибальської етики, охорони природи, боротьби з браконьєрством. 
Вважає, що рибалка – одне з тих захоплень, яке очищає душу, і робить людину небайдужим до світу природи. 
Книга про фотографію «В природу с фотокамерой» вийшла в 2012 році. 
Нова збірка Юрія Жолтишева «К неоткрытым островам» – це гостросюжетна повість «Семеро робинзонов на острове» – сучасна робінзонада шукачів пригод, які випадково опинилися на безлюдному острові та оповідання. Твори ці написані автором у різний час. У книзі чудово поєднуються романтика та гумор. В ній – все життя автора: дитинство, юність, любов. Нова збірка не лише про подорожі. В ній – захоплюючі пригоди, неповторна краса нашого краю. 
Ті, хто вже прочитали нову збірку Юрія Жолтишева, відзначили, що зробили це із задоволенням, із зацікавленням. Сподобалася і композиція, і сюжет, і динаміка, і драйв. 
І не дивно, адже джерелом натхнення автора є те, що він робить, те, що йому вдається. І свій емоційний досвід він передає іншим. Його персонажі – психологічно правдиві. 
Книга буде цікавою читачам різних вікових категорій. 
Сам автор зазначив: «Життя прекрасне, якщо є в ньому місце для подорожей, для поезії і літератури! Адже що таке література – це вираз наших думок і почуттів, всього, що пережив в житті». 

На презентації Юрій Жолтишев познайомив глядачів з художницею Валерією Збрицькою, яка створила обкладинку та ілюстрації нової книги. Вона намагалася, щоб її малюнки доповнювали неповторність образів, втілених автором. 
Варто зазначити, що збірка «К неоткрытым островам» зовсім нова, адже побачила світ минулого місяця у видавництві «Дивосвіт». 
Своїми враженнями від книги поділився автор передмови до неї – журналіст Олександр Кудря. 
В рамках презентації збірки Юрія Жолтишева гості також мали змогу переглянути його чудові фотопейзажі. 
Як завжди, літературна презентація пройшла у супроводі музики та поезії. Серед виступаючих: Володимир Чистяков, Олександр Бойко, Тетяна Циплюк, Лариса Філіпська, Віталій Бурмака і сам автор книги – Юрій Жолтишев. Всі вони навзаєм отримали багато оплесків. 




А наприкінці презентації вишикувалась черга з шанувальників, які хотіли підписати книгу і сфотографуватись з автором. 


Авторський екземпляр книги Юрія Жолтишева «К неоткрытым островам» є тепер і у фонді ПОУНБ імені І.П. Котляревського.
Світлини Володимира Короткова.

Немає коментарів:

Дописати коментар