четвер, 23 травня 2019 р.

ПОШУК-2019

Понад 40 видавництв, велика кількість письменників, що привезли свої книжки та шанувальників літературного слова долучилися до участі у Другій універсальній книжковій виставці-ярмарку «ПОШУК», яка стартувала 23 травня 2019 року в Полтаві. 
Гості заходів, які були проведені в перший день виставки у відділі мистецтв ПОУНБ імені І. П. Котляревського, залишилися задоволеними від спілкування з неординарними та талановитими особистостями. 

Популяризація української книги – це основна мета «ПОШУКУ-2019». От і першим заходом у відділі мистецтв стала презентація нового ілюстрованого словника-довідника «Україна: побут і ремесла» (видавництво Вадима Карпенка, м. Київ). 
Як зазначено в анотації, словник призначений для необмеженого кола читачів. 
Директор видавництва Вадим Карпенко розповів, що ця книга є логічним продовженням серії довідників, яка вже здобула популярність серед читачів («Словник діалектизмів, запозичень та застарілих слів в українській мові», «Словник музичних термінів», «PR та маніпуляції. Словник-довідник»). 

Словник-довідник «Україна: побут і ремесла» по-справжньому унікальний. Він містить понад 4000 загальних та регіональних назв предметів побуту, реманенту, народних ремесел та промислів, примітивної техніки, інструментів та пов’язаних з ними понять. В додатках наведено історичні області України, одиниці виміру, назви грошових одиниць. 
Ілюстративний матеріал розміщено на сторінках словника поряд з відповідними лексичними одиницями або в окремих тематичних таблицях. 
Новий словник-довідник «Україна: побут і ремесла» і ще 9 книг видавництва Вадима Карпенка тепер у фонді нашої бібліотеки! Їх подарував директор видавництва. 
Наступним заходом стала зустріч із письменником Остапом Осмиром. І була вона щирою і неймовірно емоційною. 
Адже тема її – «Сенс життя і місія призначення». Людина не може бути щасливою без усвідомлення сенсу життя. Питання: «У чому він полягає?» хвилює кожного. 
Остап Осмир – письменник, публіцист, дослідник Голодомору в Україні, автор творів «Томира», «Магура», «Скит. Іду на ви», «Невловимий лев» та ін. 

Він – один із представників творчої інтелігенції Львівщини, що завітали до Полтави. І тепер у полтавських читачів буде можливість ознайомитися з його творчістю. Адже письменник подарував декілька своїх книг Бібліотеці. 

О 14 годині відділ мистецтв з радістю зустрів ще одну львівську гостю – Марію Чумарну. Ця педагог-новатор, поетеса, громадська діячка вже знайома мешканцям Полтави, адже минулого року вона брала участь у Першій універсальній книжковій виставці-ярмарку «ПОШУК». Розповіді про кодування долі вишивкою тоді так вразили відвідувачів відділу мистецтв, що деякі з них вдруге прийшли поспілкуватися з Марією Іванівною. 
Марія Чумарна розповідала й про символи, які використовуються в усіх видах орнаментального мистецтва та мають велику оберігаючу і зцілюючу силу, й читала власні поезії. Вона розчулила слухачів до сліз філософськими роздумами людської душі. 



Куратор заходів від Бібліотеки: головний бібліотекар відділу мистецтв Інна Заагребельна вручила кожному з наших видатних гостей дипломи учасників Другої універсальної книжкової виставки-ярмарку «ПОШУК» та подарунки від організаторів. 


Всі наші гості були щирими, невимушеними у спілкуванні, здатними зацікавити аудиторію. Не вистачило нам усім лише часу. 


Дякуємо за такі прекрасні зустрічі!

Немає коментарів:

Дописати коментар