середу, 2 травня 2018 р.

Унікальна Квітка

Захід, присвячений пам'яті видатної особистості – всесвітньо відомої співачки українського походження Квітки Цісик відбувся 29 квітня у літературній вітальні ПОУНБ імені І.П. Котляревського. Його підготувала та провела головний бібліотекар відділу мистецтв Інна Загребельна. 
У музичній годині «Унікальна Квітка» приймали участь члени клубу «Цікаві зустрічі»: Віра Мотчана, Юрій Жолтишев, Людмила Костенко, Тетяна Соловьова, Андрій Шевченко. 

У їх виконанні прозвучалі пісні з репертуару Квітки Цісик: «Два кольори», «Ой, верше, мій верше», «Черемшина», «Стоїть гора високая», «Я піду в далекі гори».




За допомогою презентації, відеосюжетів згадували історію співачки, яка зачаровувала своїм голосом цілі континенти. Слухали пісні, які вона виконувала, інтерв’ю з нею. 

4 квітня 2018 року Квітці Цісик мало б виповнитися 65 років, але через хворобу вона передчасно пішла з життя. Її голос не переплутаєш і не зрівняєш ні з яким іншим. Наприкінці минулого століття він звучав на весь світ: записи пісень у її виконанні загалом мали 22 мільярди прослуховувань. 
У США Квітка здобула неймовірну популярність. Вона була удостоєна найпрестижніших американських нагород за найкращі пісні до кінофільмів, отримувала величезні гонорари за участь у рекламному бізнесі. Виступала на одних підмостках із найвідомішими американськими рок- та поп-зірками. 
Квітка Цісик лише раз встигла побувати в Украйні – на батьківщині своїх батьків, але ця подорож стала для неї знаковою і незабутньою. Любов до України співачка пронесла крізь усе своє коротке життя, адже вона ій була прищеплена батьками, якіх колись приютила далека Америка.
Українську культурну спадщину співачка збагатила за океаном. За власні 200 тисяч доларів записала Квітка Цісик два альбоми («Квітка» та «Два кольори») з українськими піснями на дуже престижній студіі Нью-Йорка, де записувались Френк Сінатра, Пінк, Мадонна, Ленні Кравіц. Вони звучать в її виконанні в різних куточках світу, в Україні на них зростають цілі покоління. 

Сьогодні чарівний голос Квітки Цісик продовжує «працювати», але вже для українців. Завдяки її імені і пісням проводять благодійні концерти та закуповують мамографи для українських лікарень. Квітка Цісик продовжує своє життя, рятуючи життя жінок України. 
Кожен звук і мелодія пісень Квітки Цісик, які прозвучали протягом музичної години, дозволили відчути подих любові. Ним випромінювало кожне слово, промовлене учасниками заходу. 

Світлини Володимира Короткова.

Немає коментарів:

Дописати коментар