понеділок, 7 травня 2018 р.

Виступ вокального ансамблю «Червона гвоздика»

У літературній вітальні Бібліотеки зібралося чимало людей: поціновувачі музичного мистецтва прийшли на концерт, приурочений до Дня пам’яті та примирення. День цей, присвячений жертвам Другої світової війни 1939-1945 років, відзначається в Україні 8 травня. 

Для України це відносно нове свято. Верховна Рада України встановила 8 травня Днем пам'яті і примирення в честь всіх жертв Другої світової війни тільки в 2015 році. При цьому було прийнято рішення відтепер відзначати 9 травня як День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні замість встановленого з радянських часів Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років. 
З нагоди відзначення Дня пам'яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом до Бібліотеки завітав добре знайомий мешканцям Полтави вокальний ансамбль «Червона гвоздика». Це колектив, що діє при міському будинку культури, на концертах його учасниці заряджають глядачів своїм позитивом та любов'ю до життя. 

Вокальний ансамбль «Червона гвоздика» був створений у 1982 році на базі хорової капели ветеранів війни і праці «Пам’ять серця» за ініціативою старости хору (на той час) Клименко Анастасії. 
Вже у 1985 році колективу було присвоєно звання «Народний самодіяльний колектив». 
Керівник хору ветеранів – Сук Ірина Олександрівна. 
Акомпаніатор – Ірина Іванівна Потапова. 
Ведуча заходу – Марія Василівна Литвишко. 


Окрасою концертної програми колективу стали виступи солістів колективу: Олександри Романенко, Таміли Богушевської, Тамари Ляшенко, Віри Мотчаної, Тетяни Лещенко, Лідії Новікової. У святковій програмі звучали чудові ліричні композиції. 


Дякуємо всім учасницям вокального ансамблю «Червона гвоздика» за те, що вони подарували своїм шанувальникам частинку чарівного світу музичного мистецтва.

Немає коментарів:

Дописати коментар