середу, 2 травня 2018 р.

Ми діти твої, Україно

Виставка дитячих робіт вихованців Машівського районного будинку дитячої та юнацької творчості відкрилась 29 квітня у відділі мистецтв ПОУНБ імені І.П. Котляревського. Вона має назву «Ми діти твої, Україно». 
Виставка організована Полтавською обласною універсальною науковою бібліотекою спільно з Управлінням патрульної поліції в Полтавській області в рамках Національної програми патріотичного виховання дітей та молоді. 
Національне-патріотичне виховання дітей та молоді сьогодні є найважливішим пріоритетом бібліотек, навчальних так культурних закладів. 

На виставці представлені роботи учасників гуртка «Народне мистецтво», який діє при Машівському районному будинку дитячої та юнацької творчостіі. Його керівник – Віолетта Ігорівна Гречка розповіла, що гурток існує вже 7 років.
У виставці взяли участь Паржин Настя, Маховська Аріна, Аляєва Мілана, Бреус Денис, Митрович Марина, Авраменко Ілля, Кармазіна Надія, Смаль Софія, Тополь Катерина, Беліченко Віка, Беліченко Олена, Тєпайкіна Дарина. Віолетта Гречка впроваджує програму по відродженню народної творчості та презентує і популяризує народне мистецтво на різних фестивалях, конкурсах, виставках. 

Творчий педагог здійснює індивідуальний підхід до кожної дитини, постійно працює над розвитком  здібностей своїх вихованців, творчої уяви, ознайомлює учнів з кращими традиціями і здобутками народних художників, навчає оригінальній техніці живопису, якою володіє сама, як професійний художник. 
Віолетта Ігорівна залучає своїх вихованців до різноманітних конкурсів, виставок. Так, з малюнками в народному стилі вихованці гуртка «Народне мистецтво» двічі приймали участь у виставці, яку проводить громадська організація «Фонд захисту та підтримки талановитих дітей імені А. Кукоби». Другий рік поспіль роботи Тєпайкіної Дарини та Паржин Насті красуються на обкладинці календаря з малюнками переможців. 
Учасники гуртка приймали також у Всеукраїнському конкурсі юних гумористів «Посміхнемось щиро Вишні»; Всеукраїнському фестивалі писанок, Всеукраїнському конкурсі дитячого малюнку «Україна – європейська держава»; Національному конкурсі дитячого малюнка Toyota «Автомобіль твоєї мрії»; Фестивалі дитячої творчості «Повір у себе» для дітей з особливими потребами; обласному конкурсі з образотворчого мистецтва «Барвисте перевесло»; тематичних дитячих виставках в Полтавському художньому музеї (галереї мистецтв) ім. М. Ярошенка; багатьох майстер-класах. 
На відкритті виставки був присутній заслужений майстер народної творчості України, член Національної спілки художників України та Національної спілки майстрів народного мистецтва України Євген Пілюгін. Він побажав організаторам виставки творчої наснаги, плідної праці, нових креативних ідей та звершень задля майбутнього нашого юного покоління, а учасникам гуртка – робити власні виставки, виходити на більш широкий загал, організувати районну галерею. 
Своїми враженнями від малюнків дітей поділилися також відомий у Полтаві педагог-художник Наталія Сташкевич та колекціонер Юрій Меліхов. 
Виставка відбулася завдяки підтримки активу батьків, а саме: Маховської Ірини, Зінюхи Марини та Мартинюк Валентини. 
До кінця травня усі охочі зможуть подивитися виставку дитячих робіт Машівського районного будинку дитячої та юнацької творчості «Ми діти твої, Україно».

Немає коментарів:

Дописати коментар