неділю, 1 жовтня 2017 р.

З Міжнародним днем музики!

Щороку 1 жовтня в усьому світі відзначається Міжнародний день музики – International Music Day. Він був заснований за ініціативою Міжнародної музичної ради (IMC) при ЮНЕСКО. Рішення про проведення Міжнародного дня музики було прийнято на 15-й Генеральній асамблеї IMC у Лозанні в 1973 році. 30 листопада 1974 голова Міжнародної музичної ради, сер Ієгуді Менухін і його заступник Борис Ярустовський звернулися до членів IMC з листом: «Перший Міжнародний день музики, заснований Міжнародною музичною радою, згідно з резолюцією 15-ї Генеральної асамблеї IMC, що пройшла в Лозанні в 1973 р., буде проведено 1 жовтня 1975 року».
Музика хвилює наші почуття і впливає на наші емоції. Вона необхідна людям різного віку. Музика ніколи не старіє. Існує велика кількість різноманітних музичних жанрів. До основних з них відносяться: народна музика, блюз, духовна музика, джаз, кантрі, рок, поп, шансон, електронна музика, реггі, реп, романс тощо. Звісно, кожен з нас має свої улюблені мелодії, які змушують нас плакати і радіти, дозволяють задуматися про сенс життя. Грецькі філософи вважали навіть, що музика здатна формувати характер людини. 
«Музика – універсальна мова людства» – таку назву має книжкова виставка, яку підготувала провідний бібліотекар відділу мистецтв Віра Саранцева. Представлені на ній видання зацікавлять не лише музикантів, а й всіх любителів музики. Адже людей, абсолютно байдужих до музики, знайдеться зовсім небагато.


Немає коментарів:

Дописати коментар