четвер, 7 вересня 2017 р.

Полтавський Ансамбль Круглої площі – перлина європейської архітектури

1 вересня у літературній вітальні ПОУНБ ім. І.П. Котляревського пройшли 2 перших уроки для учнів 7-х класів ЗОШ № 10 та учнів 9-х класів ЗОШ № 19. Тема заходу, який підготували завідувач відділу соціокультурної діяльності Юлія Крамарєва спільно із головним бібліотекарем відділу мистецтв Інною Загребельною, «Полтавський ансамбль Круглої площі – перлина європейської архітектури». І це дійсно так. Полтава – єдине в Україні та й Європі місто, що має завершений цілісний класицистичний архітектурний ансамбль початку ХІХ століття.


Площі, подібній полтавській, не існує ні в українській, ні в світовій архітектурі. І саме про те, як виникла ця площа, у чому її унікальність, чим вона відрізняється від інших подібних площ, говорили з учнями бібліотекарі. Кругла площа – найвизначніший ансамбль України в в класичному стилі.




Наприкінці заходу присутні погодилися, що мешканц Полтави мають радіти і пишатися тим, що наше місто має таку чудову, неповторну в архітектурному відношенні центральну площу. Також мова йшла про Європейський Союз, його устрій та символіку. Обговорювали й одну з найважливіших та дискусійних проблем – проблему європейськіх цінностей. європейські цінності. А також говорили про те, чи можна вважати Полтаву європейським містом.

Немає коментарів:

Дописати коментар