вівторок, 19 вересня 2017 р.

Скарби душі віддав сповна...

25 вересня виповнюється 85 років від дня народження Анатолія Борисовича Солов'яненка (1932-1999 рр.) – співака зі світовим визнанням (лірико-драматичний тенор) та громадський діяч, в репертуарі якого було чимало оперних партій. Ім'я Анатолія Солов'яненка, який також уславився неперевершеним виконанням українських народних пісень, несло й досі несе славу нашій країні. 
Яскравий творчий шлях Анатолія Борисовича був пов’язаний з багатьма провідними колективами України, але основними були Донецький та Київський оперні театри. У першому розпочалося його творче життя. В Києві Солов'яненко пропрацював багато років. 
У репертуарі Анатолія Борисовича, який мав магічне вокальне обдарування, 17 оперних партій, безліч арій, романсів, народних пісень. Широкою була географія гастролей співака: США, Болгарія, Італія, Румунія, Німеччина, Японія, Австралія, Канада. Серед найкращих партій: Володимир Ігорович («Князь Ігор» Бородіна), Ленський («Євгеній Онєгін» Чайковського), Альфред («Травіата» Верді), Андрій («Запорожець за Дунаєм» Гулака-Артемовського), Фауст (в однойменній опері Гуно), Надір («Шукачі перлів» Бізе), Рудольф («Богема» Пуччіні). Вони ввійшли до золотого фонду. 
До ювілею відомого співака провідні бібліотекарі відділу мистецтв Наталія Прийма та Віра Саранцева підготували перегляд «Скарби душі віддав сповна», мета якого - познайомити користувачів бібліотеки з літературою про життя та творчість Анатолія Солов’яненка.

Немає коментарів:

Дописати коментар