понеділок, 5 лютого 2018 р.

Сила промовистого слова…

4 лютого у відділі мистецтв ПОУНБ ім. І.П. Котляревського відбулася творча зустріч з членом спілки літераторів Полтави та літературної студії «Голос ветерана», поетом Борисом Першиковим.
Борис Першиков народився у селі Круте Тульської області 1 листопада 1933 року. Навчався в Чугуївському авіаційному училищі. Після закінчення училища був направлений льотчиком-винищувачем до Прибалтійського ВО. За станом здоров’я у 1958 році вийшов в запас старшим льотчиком. 
У 1964 році закінчив факультет ЕПА в Криворізькому гірничорудному інституті. З 1999 року – член спілки письменників Кривбасу. 
Член спілки літераторів Полтави та Полтавської літературної студії «Голос ветерана». Видав понад 10 збірок віршів.
Поспілкуватися з Борисом Олександровичем прийшло багато людей: друзі, учасники полтавської літературної студії «Голос ветерана», поціновувачі поезії. 
Відкрила зустріч завідувач відділу мистецтв Галина Вікторова, яка представила присутнім поета, прозаїка, пісняра Бориса Першикова.
Знайомив усіх присутніх із неординарною постаттю Бориса Олександровича поет Володимир Анацький, який прочитав багато творів Бориса Першикова.

Композитор Михайло Пахомов виконав кілька своїх пісень на слова Бориса Першикова.

А Іван Труш так майстерно виконував пісні та романси, що присутні навіть підспівували. В дуеті з Іваном Яковичем співала Тамара Ляшенко, акомпонувала Лариса Філіпська. Музичні дарунки автору звучали від Віри Мотчаної.

Привітати Бориса Олександровича прийшли також поет Микола Максимов, письменниця Валентина Нездойминога, член літературної студії «Голос ветерана» Людмила Новохатько. Вони читали вірші Бориса Першикова та власні твори, присвячені Борису Олександровичу.

І, звичайно, в ході зустрічі багато творів виконав сам Борис Олександрович.
Приємним подарунком для працівників та користувачів бібліотеки стали книги з автографом автора.

Немає коментарів:

Дописати коментар