середу, 24 січня 2018 р.

Розмаїтий світ мистецтва

24 січня у залі мистецтв обласної бібліотеки на вернісажі виставок живопису «Золоті гори» та «Я закохана у квіти» свої роботи презентували полтавські митці Леонід Колєсніков та Володимира Кравченко.
Авторів об’єднує те, що вони – аматори. А ще той факт, що  свою любов до природи вони виношують у своїх картинах.
Якщо для Леоніда Олеговича це вже не перша виставка, то у Володимири Іванівни – дебют. Вона вперше влаштовує виставку в обласній бібліотеці.
Картини мандрівника, біолога за професією та художника за станом душі, члена творчого об’єднання «Художник», учасника численних виставок в Україні і за кордоном, Леоніда Колєснікова подобаються багатьом.




Постійні відвідувачі бібліотечних заходів знають, що із кожної подорожі він привозить по серії картин. А подорожує Леонід Колєсніков багато. 
Чергова виставка його робіт має назву «Золоті гори». Саме так перекладається Алтай з тюркських мов. Справді, рідкісне місце на Землі може змагатися з цими місцями. Це й природні багатства, й дивовижні ландшафти і чистота. 
Всі представлені на виставці картини присвячені Алтаю, який є улюбленим місцем Леоніда Колєснікова. Тут він провів дитинство та юність, тож картини наповнені особливим змістом. Саме про це розповідав Леонід Олегович присутнім.
Деякі етюди художник виконав у самому Алтаї, деякі – у Полтаві. Ці роботи живі, наповнені теплом. Чудові пейзажі, представлені на виставці, дозволяють глядачам помилуватися засніженими верхів’ями гір, стрімкими річками,  мальовничими долинами… 

Друга авторка – художниця з дуже рідкісним ім’ям – Володимира Іванівна Кравчено родом з міста Стрий Львівської області. Закінчила Івано-Франківський інститут нафти та газу. Працювала в ГПУ «Полтавагазвидобудування», в проектно-кошторисному бюро. Малювати почала після виходу на пенсію.

Володимира Іванівна свою виставку назвала «Я закохана у квіти». Дійсно, на більшості картин – зображення гарних квітів. Роботи художниці дарують літній настрій. На прохання присутніх Володимира Іванівна розповіла трохи про своє захоплення живописом. 

Глядачам сподобалися цікава розповідь митців, подаровані нові враження. Кожен знайшов собі щось до вподоби, щось прекрасне, від чого завмирає від захоплення душа. 
Музичне оформлення заходу забезпечили Юрій Жолтишев (гітара), Лариса Філіпська (фортепіано), Лідія Новікова, Наталія Ситник, Андрій Ситник, Каміла Ситник (вокал). 



Виставки живопису «Золоті гори» Олега Колєснікова та «Я закохана у квіти» Володимири Кравченко триватимуть до 20 лютого.
Відеосюжет про відкриття виставок - на телеканалі ІРТ-Полтава.

Немає коментарів:

Дописати коментар