середу, 10 січня 2018 р.

Мистецький проект «Мальва»

Новий цікавий мистецький проект «Мальва» розпочав своє існування у відділі мистецтв обласної бібліотеки. А все завдяки Євгену Пілюгіну – заслуженому майстру народної творчості України, члену Національної спілки художників України та Національної спілки майстрів народного мистецтва України, лауреату обласної премії імені І.П. Котляревського. 
10 січня Євген Іванович провів майстер-клас декоративного розпису для тих, хто любить творчість і цікавиться народним мистецтвом. Митець продемонстрував основні прийоми створення елементів і побудови композицій декоративного розпису, який знову набуває популярності. 



Присутні мали нагоду спробувати попрацювати із основними елементами декоративного розпису власноруч. Яскравий і радісний розпис, який оспівує красу рідної природи, не тільки створює піднесений настрій, а й ще навчає радості творіння.





Євген Пілюгін пообіцяв проводити заняття два рази на місяць. За словами митця, літом учасники проекту гуртом розпишуть хату. Так, як в далекі часи наші пращури розписували фасади своїх хат квітами та птахами. 
До того часу всі, хто бере участь у проекті, ознайомляться з основними елементами декоративного розпису та навчаться їх складати в живописні візерунки. 

Знову дякуємо давньому другу бібліотеки – фотохудожнику Володимиру Короткову за чудову роботу!

Немає коментарів:

Дописати коментар