середу, 14 лютого 2018 р.

Весна неминуча й близька…

«Передчуття весни» – таку назву має виставка декоративного розпису, яка відкрилась у відділі мистецтв 13 лютого. Цю назву обрав автор – заслужений майстер народної творчості України, член Національної спілки художників України та Національної спілки майстрів народного мистецтва України, лауреат обласної премії імені І.П. Котляревського Євген Іванович Пілюгін. 
Для багатьох весна – це насамперед її передчуття. Яке з’являється десь у лютому, наприкінці зими, коли вже перші ознаки відлиги, коли про швидке наближення весни нам говорять сонячні промені та свіжий вітерець.
Ім’я Євгена Пілюгіна добре відоме в Україні та за її межами. Він малює шаржі та карикатури, пише вірші, видає книги гумористичної поезії… Він – викладач, наставник, очільник Полтавського обласного осередку Національної спілки народних майстрів України… Але найбільше відомий як художник і майстер прекрасних гобеленів. Натхнення Євген Іванович черпає з навколишнього світу та усіх пір року, вважаючи, що кожна прекрасна по своєму.

Новий цікавий мистецький проект «Мальва» розпочав своє існування у відділі мистецтв обласної бібліотеки. А все завдяки Євгену Пілюгіну. 10 січня Євген Іванович провів перший майстер-клас декоративного розпису, який знову набуває популярності. Митець пообіцяв проводити заняття два рази на місяць. Літом учасники проекту гуртом розпишуть хату. Так, як в далекі часи наші пращури розписували фасади своїх хат квітами та птахами. До того часу всі, хто бере участь у проекті, ознайомляться з основними елементами декоративного розпису та навчаться їх складати в живописні візерунки. 
На відкриття виставки завітали учасники занять з Євгеном Івановичем, вони поділилися своїми враженнями від відвідування майстер-класів. 

Художник продемонстрував основні прийоми створення елементів і побудови композицій декоративного розпису. 
Відвідувачі виставки «Передчуття весни» Євгена Пілюгіна зазначають високу позитивну енергетику його картин. Мабуть, це тепло, яке йде від рук митця. 



В передчутті розквіту незрівнянної краси люди і сама природа подумки підганяють весну. І виставка Евгена Пілюгіна теж підганяє. А це означає, що квітуча краса вже на порозі! 
Приємним сюрпризом для присутніх став виступ Євгена Івановича як поета, він майстерно читав свої гумористічні вірші. 
Великий перегляд літератури до відкриття виставки Євгена Пілюгіна підготували провідні бібліотекарі відділу мистецтв Наталія Прийма та Віра Саранцева. Його назва каже сама за себе: «Розмаїття українського декоративного розпису». Ми радимо всім, хто цікавиться народною творчістю, ознайомитися з представленими виданнями. 




Виставка декоративного розпису Євгена Пілюгіна «Передчуття весни» діятиме до 28 лютого. 
Дякуємо фотохудожнику Володимиру Короткову за чудову роботу!
Сюжет про відкриття виставки дивіться на телеканалі «Лтава». Інформаційний ресурс «Зміст» теж пише про виставку Євгена Пілюгіна. І ще один сюжет від каналу «Громадське ТБ Полтави».

Немає коментарів:

Дописати коментар