суботу, 8 квітня 2023 р.

Година натхнення «Чарівний світ мистецтва»

 На зустріч із прекрасним 7 квітня 2023 року до відділу мистецтв завітали студенти та викладачі  НН інституту культури і мистецтв Луганського національного університету імені Тараса Шевченка. Бібліотекарки підготували змістовну розповідь про історію і сьогодення Бібліотеки, докладно зупинившись на роботі відділу мистецтв: ознайомили гостей з яскравими виставками, експонованими у затишному залі, акцентувавши увагу на музичних перлинах сектору нотних видань. 

Фонд сектору налічує понад 30 тис. найменувань друкованих видань. Це і нотні навчальні посібники для музичного виховання у дитячому садку, нотні видання для музичного виховання у загальноосвітній та музичній школах, репертуарні збірники, ноти творів народної музики, збірники музичних творів до кінофільмів, пісенники, творча спадщина видатних українських та європейських композиторів ХVIII – XX ст., які писали музику для різних музичних інструментів: Й. С. Баха, Л. Бетховена, К. Дебюссі, Ф. Ліста, Ф. Мендельсона, В. А. Моцарта, К. Сен-Санса, Шопена, М. Скорика, С. Людкевича; грамплатівки із записами відомих українських та зарубіжних виконавців…

Увазі учасників години натхнення був представлений перегляд літератури – своєрідний путівник світом музики з цікавими історіями з життя найзнаковіших постатей музичного пантеону, унікальними шедеврами класиків музичного мистецтва.

В. Сухомлинський писав: «Пізнання світу почуттів неможливе без розуміння і переживання музики, без глибокої духовної потреби слухати музику і діставати насолоду від неї. Без музики важко переконати людину, яка вступає у світ, у тому, що людина прекрасна, а це переконання, по суті, є основою емоційної, естетичної, моральної культури».

Немає коментарів:

Дописати коментар