суботу, 8 квітня 2023 р.

Лекція-концерт «Квітка Цісик – душа України»

 

«Мені тато дав любов до української пісні, мені тато показав, що то є – українська пісня. І яка вона є лірична, і яка вона – промовляє до серця».   

                                         Квітка Цісик
4 квітня співачці Квітці Цісик виповнилося б 70 років…Час не владний над піснями у її виконанні…
8 квітня працівники відділу мистецтв запросили шанувальників її творчості на лекцію-концерт  «Квітка Цісик – душа України», присвячену жінці із красивою та щирою душею, яка прославила українську культуру, українську музику своїм неймовірним голосом на весь світ. 
Згадували цікаве й непросте її життя – таке коротке, дивилися світлини, відео, слухали її неперевершений голос...




Легендарна американка українського походження ніколи не виступала з концертами в Україні, проте для нас вона залишається символом закордонного українства та еталоном якісного виконання народної та популярної музики.
Творчість Квітки Цісик знають і люблять представники різних поколінь. Навіть дуже молоді. Так, пісні, які виконувала нинішня ювілярка, заспівала Софія Маркіна – учениця 11 класу Полтавського ліцею імені А.С. Макаренка Полтавської обласної ради. 
Вона закінчила Полтавську міську школу мистецтв «Мала академія мистецтв» імені Раїси Кириченко. 

Софія – володарка І-Ї премії Національного туру міжнародного фестивалю-конкурсу таланту і моди «Скарби нації» у номінації «Естрадний вокал» (2021р.). В її репертуарі – твори різного формату: від українських народних пісень і до сучасної авторської музики. 
У відвідувачів заходу була можливість познайомитись з книжковою виставкою-портретом «На крилах пісні», що присвячена ювілею Квітки Цісик.

Немає коментарів:

Дописати коментар