середу, 5 вересня 2018 р.

Фарби теплої пори від Марини Шевченко

«Фарби теплої пори» – назва виставки творів живопису Марини Шевченко, яка відкрилась 2 вересня у відділі мистецтв ПОУНБ імені І.П. Котляревського.
Це вже друга персональна виставка молодої художниці. Перша виставка «Барви мрії та реальності» відбулася у червні цього року в полтавській кав'ярні «Happyness coffee». 

Марина Шевченко народилася та закінчила художню школу в Норильську, але з 1993 року мешкає в Полтаві, тож давно вважає себе полтавкою. Вчилася в полтавських художників Н.М. Сташкевич та Ю.Ф. Страшка, закінчила факультет технологій та дизайну Полтавського національного педагогічного університету імені Короленка. 
Марина неодноразово брала участь в художніх виставках у Полтаві та Києві, її роботи знаходяться в приватних колекціях України, Росії, Австрії, Німеччини, Данії. 
Останні два роки, за словами художниці, вона експериментувала з техніками, матеріалами та сюжетами, шукала власний художній стиль. Якщо більш ранні роботи написані олійними фарбами та аквареллю, то зараз художниця надає перевагу пастелі. 
Марина також займається леттерингом. 
На виставці «Фарби теплої пори» представлені 26 робіт мисткині. 
Художні твори Марини Шевченко будуть доступні для перегляду до 16 вересня. 
На відкриття виставки завітали рідні, друзі, колеги та шанувальники творчості художниці. На заході слово тримали відома у Полтаві художниця-педагог, член НСМНМУ, керівник творчої студії «Відображення», Наталія Сташкевич, художниця декоративно-ужиткового мистецтва Світлана Олійник. 


Музичним дарунком були класичні твори від родини Логвінових, Віри Мотчаної, Людмили Костенко та Тетяни Соловйової. 






За світлини дякуємо фотохудожнику Володимиру Короткову!

Немає коментарів:

Дописати коментар