понеділок, 10 вересня 2018 р.

Презентація книги Юлії Стиркіної «Віршовані невитримані вина»

У відділі мистецтв ПОУНБ імені І.П. Котляревського стало доброю традицією презентувати нові книги місцевих поетів та письменників. Ось і цього разу тут зібралися поціновувачі новітньої поезії на презентацію книги Юлії Стиркіної «Віршовані невитримані вина». Зазвичай такі заходи проходять цікаво і змістовно.
З творчістю поетеси користувачі обласної бібліотеки вже знайомі, адже вона неодноразово брала участь у заходах відділу мистецтв. 

Юлія Стиркіна – сучасна поетка з Полтави, народилася і живе в цьому місті. Закінчила факультет російської філології Полтавського державного педагогічного інституту імені В. Г. Короленка (1995), здобувши фах учителя російської мови, російської та зарубіжної літератури, англійської мови.
Згодом здобула науковий статус кандидата педагогічних наук, доцента. Працює викладачем англійської мови на кафедрі філологічних дисциплін та методик їх викладання ПНПУ імені В.Г. Короленка. 
У літературній творчості пробує себе в класичному віршуванні та в сучасних поетичних техніках. 
У співавторстві з Оксаною Рудич видала поетичну збірку «EXIT» (2012), проілюстровану власними фотографіями. Друкувала вірші в альманаху «Рідний край» (2018 р.). 
І от зараз вийшла нова збірка віршів «Віршовані невитримані вина», яка побачила світ в полтавському видавництві «АСМІ». Вона ілюстрована авторськими світлинами, віддзеркалює ставлення поетеси до подій, проблем, морально-етичних питань сучасного світу, а також до стосунків між чоловіком і жінкою. Лірика Юлії Стиркіної, образна та мелодійна, відображає навколишній світ у всьому його розмаїтті: природа, настрій, душевні стани людини – усе знаходить своє втілення у яскравому колажі творчої свідомості поетеси, численні самохарактеристики якої легко знайти у її віршах: 
Нема таких, хто б так любив гойдатись 
між «так» і «ні» на гойдалці чуття… 
Моя меланхолійна непридатність? 
Моє невідкорковане життя… 
В рамках заходу відбувся аматорський концерт, який, «щоб щастило», почав чоловік – відомий полтавський бард Ігор Нікітін. 
А ще у програмі були танці у виконанні Світлани Чекіні, пісні у виконанні Віри Мотчаної, Юлії Стиркіної, Людмили Костенко, Володимира Чистякова, дегустація віршів та вин. 









У рубриці «вільний мікрофон» полтавські поети мали змогу прочитати власні вірші. Виступали Олександр Ковтун, Ольга Ковальова, Оксана Рудич, Микола Максимов. 
Всі виступаючі зазначили, що світ поезії поповнився новою збіркою «Віршовані невитримані вина», написаною людиною, яка поетично сприймає навколишній світ. 
Справді, вірші Юлії наповнені глибоким змістом, свіжі, вражаючі та оригінальні. 



Кожен виступ авторки зі своїми поезіями слухачі зустрічали оплесками. Розчулена теплим прийомом глядачів, поетеса подарувала читачам свої книги. 

Відомо, що поезію важко аналізувати, її треба читати. І у користувачів ПОУНБ імені І.П. Котляревського є можливість ознайомитися з черговою збіркою поезій Юлії Стиркіної, адже авторка подарувала бібілотеці декілька екземплярів книги «Віршовані невитримані вина». 

Для поета вихід нової книги – велике щастя. Вітаємо Юлію з такою довгоочікуваною подією!
Світлини фотохудожника Володимира Короткова.

Немає коментарів:

Дописати коментар