понеділок, 4 грудня 2017 р.

Музи не мовчать…

Щиро вітаємо всіх військовослужбовців з Днем Збройних Сил України та бажаємо незламної волі в подоланні труднощів військового буття, здоров’я, надійного родинного тилу! 
З нагоди відзначення 6 грудня Дня Збройних Сил України Віра Саранцева – провідний бібліотекар відділу мистецтв ПОУНБ ім. І.П. Котляревського підготувала перегляд літератури «Час. Армія. Вітчизна».
«Музи не мовчать» – таку назву має одна з представлених статей. Вона розповідає про виставку творчості воїнів АТО. 
Музика віддавна використовувалась у воєнних «акціях» не лише як заохочувальний компонент, але і як діяльний чинник та рівноправний партнер. А тому представлені документи, тема яких – війна і музика. 
Так, збірка-антологія «За волю України» репрезентує повстанські чоловічі військові співи. Всього подано 238 текстів, нотний матеріал молитов і гімнів, урочисто-патріотичних, похідних, лірично-побутових, жартівливих і сатиричних, журливих та жалобних пісень. Вміщено короткі нариси про подвижників українських національно-визвольних змагань, творців та виконавців цих пісень. 
Темі патріотичних плакатів, які є моральною підтримкою мешканцям нашої країни, присвячена стаття із «Української культури». Сьогодні це одна із найпопулярніших форм мистецької реакції на події в Україні. В час війни людям потрібно дати зрозуміти, хто наш ворог і чому ми з ним воюємо. 
До 15 грудня всі бажаючі можуть ознайомитися з книгами та періодичними виданнями, присвяченими темі війни в мистецтві.

Немає коментарів:

Дописати коментар