четвер, 28 грудня 2017 р.

Різдвяний вернісаж майстрів народного мистецтва

         
Ще один захід на різдвяну тематику у відділі мистецтв.
27 грудня відбулося відкриття  традиційної виставки декоративно-ужиткового мистецтва Полтавського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України «Різдвяний вернісаж».
Куратор виставки – заслужений майстер народної творчості України, голова ПОО НСМНМУ Євген Пілюгін. Він же був ведучим заходу.


Тетяна Ваценко (майстер витинанки); Наталія Дмитренко (художник-килимар, науковий співробітник Полтавського художнього музею (галереї мистецтв) імені Миколи Ярошенка); Віра Забора (заслужений майстер народної творчості України, майстер народної вишивки), Іван Новобранець (заслужений художник України); Геннадій Тихонов (майстер кераміки) отримали подяки за творчу співпрацю з Обласним центром народної творчості та культурно-освітньої роботи від імені директора Центра Дмитра Соколова. Їх вручила заслужений майстер народної творчості України Наталія Свиридюк. 


Виступали учасники виставки: Тетяна Ваценко та Віра Забора розповідали про те, як представляли народне мистецтво Полтавщини за кордоном та про те, як підтримують народних майстрів в різних країнах. 

На заході тримав слово Павло Ротар – автор та куратор мистецького проекту «Військово-польовий АРТ», який подорожує Україною. Проект налічує більше 300 експонатів, а участь у ньому беруть понад 130 майстрів.
Саме напередодні вернісажу в обласній бібліотеці, мистецькі експонати, створені із військової амуніції, привезли до Полтави. В Краєзнавчому музеї виставка триватиме до середини січня.
Цей проект подорожує Україною, постійно поповнюється та змінюється. Він налічує більше 300 експонатів, а участь у ньому беруть понад 130 майстрів. Велика кількість робіт, за словами автора та куратора проекту, виконана майстрами Полтавщини. 


Відвідувачів вернісажу чекав музичний дарунок від Людмили Костенко, яка виконала українську народну пісню. 
Враженнями від побачених робіт, їх різноманіття та високого рівня виконання поділився член творчого товариства «Художник» Леонід Колєсніков. 
У мешканців Полтави та гостей міста буде можливість оглянути мистецькі роботи полтавських майстрів до 19 січня 2018 року.














Немає коментарів:

Дописати коментар