понеділок, 27 лютого 2023 р.

Майстер-клас із тележурналістики



 Для багатьох тележурналістика – мрія, захоплення, творчість. Але насамперед – це сфера професійної діяльності, яка згуртовує тих, хто прагне дізнаватися більше, а потім розповідати про це іншим.

Ми живемо в інформаційному суспільстві, коли люди дізнаються про новини миттєво: зі сторінок в соцмережі «Інстаграм», дописів у соцмережі «Фейсбук», з телеграм-каналів блогерів. Саме тому журналістам треба вміти оперативно та блискавично реагувати на інформаційні приводи, створювати цікаві сюжети, а також вміти поширювати свої матеріали в соцмережах, не чекаючи вечірнього випуску новин. 

Тележурналістика спирається на певні методи, прийоми, стандарти, які необхідно знати, щоб досягти успіху. Це творча і актуальна професія, яка може стати улюбленою справою життя, варто лише спробувати.

27 лютого 2023 року учням 11 класів Полтавської загальноосвітньої  школи І-ІІІ ст. №10 ім. В.Г. Короленка випала чудова нагода дізнатися секрети телевізійного виробництва, здобути практичні навички роботи в кадрі на майстер-класі із тележурналістики, який відбувся у відділі мистецтв. 

Анатолій Мішин, викладач Навчально-наукового інституту культури і мистецтв Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, доступно і невимушено розповів  про особливості роботи на телебаченні, основні принципи тележурналістики; дав цінні практичні поради. Були і завдання, до виконання яких хлопці і дівчата підійшли надзвичайно серйозно і креативно. Учні працювали в групах, обмінюючись думками, прислухаючись до порад викладача. Час пролетів непомітно.

Відеозвіт про майстер-клас з тележурналістики від студентів НН Інституту культури і мистецтв Луганського національного університету імені Тараса Шевченка:





Немає коментарів:

Дописати коментар