понеділок, 6 лютого 2023 р.

Мистецька палітра «Симфонія кохання»

Одному з найпрекрасніших людських почуттів – коханню – присвячено мистецьку палітру «Симфонія кохання», яку організовано у відділі мистецтв до Дня святого Валентина. 
У всі часи митці – художники, композитори, скульптори,  поети присвячували темі кохання свої картини, музику, скульптури, вірші. Їхні роботи незгірш книжок можуть розповісти про бурхливі емоції життя.
 Минають віки, часи змінюються, але коханню, романтиці, ніжності, відданості завжди є місце. Тема любові пронизує сторінки грубезних романів, оспівана  в піснях та романсах, оживає на полотнах відомих живописців. Це любов як вона є – вічна і швидкоминуча, непередбачувана і вразлива, чесна і відверта, відчута й зігріта душею, дотиком, думкою. Бо ж у кожного любов своя, особлива, унікальна і неповторна…
Шедеври світового живопису, неперевершені хіти світової кінокласики, пісенники, унікальні колекційні листівки, вінілові платівки знаменитих виконавців, роботи непрофесійних майстрів-малярів – все це можна побачити на експозиції. Значну частину документів, представлених на  мистецькій палітрі, становить доробок митців Полтавщини, яка відома своєю величезною культурною спадщиною. Олексій Чухрай, Дмитро Луценко, Платон Майборода  – ці імена відомі не тільки в Україні, а й далеко за її межами. 
Яскравим доповненням святковій експозиції слугує фотозона, яка інтригує та приваблює погляди, викликає бажання спробувати себе у ролі моделі. Запрошуємо всіх охочих хоч на хвилинку поринути у світ краси, в світ прекрасного і водночас примхливого кохання!


Немає коментарів:

Дописати коментар