середу, 15 лютого 2023 р.

Дивовижні козлики та баранці – результат захоплюючого майстер-класу від Євгена Пілюгіна!

Своєрідним різновидом українського народного мистецтва є народна іграшка. Як рідна мова, казка, пісня, вона є тією спадщиною, що несе в собі художню культуру, розвиває самобутні риси естетики українців.

Саме цьому феномену культурної спадщини був присвячений перший захід у рамках спільного культурно-просвітницького проєкту відділу мистецтв ПОУНБ імені І.П. Котляревського, Полтавського обласного осередку НСМНМУ та закладів освіти, що здійснюють підготовку фахівців галузей культури, мистецтва та креативних індустрій «Шлях до Перемоги!».


Тематичний майстер-клас з виготовлення народної іграшки провів митець, ім’я якого добре відоме в Україні та за її межами. 

Євген Іванович Пілюгін – заслужений майстер народної творчості України, член Національної спілки художників України та Національної спілки майстрів народного мистецтва України. А ще він очолює Полтавський обласний осередок Національної спілки майстрів народного мистецтва України.

Художник і майстер чудових гобеленів та килимів. Окрім живопису, батику, витинанок, книжкової графіки, народної іграшки Євген Пілюгін малює шаржі та карикатури, пише вірші.



Учасники майстер-класу не тільки оволоділи практичними навичками виготовлення народної іграшки, а й дізналися про види народних іграшок, їх значення у різнобічному вихованні дитини та формуванні національної культури.

Сюжет про майстер-клас від «ІРТ Полтава»:



Немає коментарів:

Дописати коментар