понеділок, 4 травня 2020 р.

65 українських шедеврів. Визнані й неявні

Читати книжки про мистецтво завжди цікаво. Сьогодні ще про одну книгу, яку варто прочитати. 

Клочко, Діана. 65 українських шедеврів. Визнані й неявні / Д. Клочко. - К. : ArtHuss, 2019. - 256 с. : іл.

Книга «65 українських шедеврів. Визнані й неявні» – нове надходження до фонду відділу мистецтв ПОУНБ імені І.П. Котляревського. Вона вийшла минулого року у видавництві «ArtHuss».
Написала книгу мистецтвознавиця і лекторка Діана Клочко – авторка багатьох статей (у газеті «День», журналах «Книжник-review», «Книжковий клуб» «ARTLine»). Більше десяти років вона займалася видавничою справою, створювала видавництва, авторські проекти (зокрема – альбоми про творчість Йогана Пінзеля, Владислава Городецького, Ольги Рапай, Сергія Параджанова, дерев’яну архітектуру Японії та України, путівники і серії перекладів), була експертом та членом жюрі конкурсів, започаткувала перекладацьку премію Metaphora.

Пропонуємо при нагоді переглянути лекції Діани Клочко:

Книга «65 українських шедеврів. Визнані й неявні» знайомить читачів із 65 художніми творами, створеними на території нашої держави, які мають значну мистецьку цінність: від ікони VІІ століття до картин, створених вже у час, близький до сьогодення.


    

       

Кожне зображення супроводжується текстом, в якому розповідається про митця та історію створення твору, а також пояснюється, чому ця робота є шедевром.
Книга багатьом може подарувати чимало відкриттів і викликати нестримне бажання здійснити тур по художніх музеях України, щоб побачити згадані в ній твори вживу. 
Детальніше про книгу Діани Клочко «65 українських шедеврів. Визнані й неявні» за посиданням: https://www.arthuss.com.ua/shop/65-shedevriv. 

Книга Діани Клочко «65 українськиї шедеврів. Визнані й неявні»: 
  • переможець премії ім. Юрія Шевельова за художню та наукову українську есеїстику в 2019 році! 
  • переможець ЛітАкцент 2019 року у номінації «літературознавство, есеїстика і художній репортаж»!





13 квітня 2020 року Діана Клочко розповіла про книгу «65 українських шедеврів. Визнані й неявні» https://www.youtube.com/watch?v=utzopjmeW5E

З книгою можна ознайомитись у відділі мистецтв після закінчення карантину.

Немає коментарів:

Дописати коментар