понеділок, 30 вересня 2019 р.

30 вересня 2019 – Всеукраїнський день бібліотек

Кожен захід відділу мистецтв ПОУНБ імені І. П. Котляревського – неповторний, різноформатний. 30 вересня у цьому в черговий раз переконалися наші відвідувачі, які завітали на свято –  Всеукраїнський день бібліотек
Традиційно участь у ньому взяли члени клубу «Цікаві зустрічі», що вже 25 років діє на базі відділу та об’єднує людей, які люблять мистецтво: живопис, музику, кіно, театр, народну творчість.

Сонячний настрій та яскраві емоції зустрічали з 11 години користувачів обласної бібліотеки на виставці світлин і авторських виробів «Бібліотека – територія творчості» у відділі мистецтв.
Оригінальні вироби з бісеру демонструвала майстриня з Артемівки Чутівського району Вікторія Демченко яка працює в різних техніках бісероплетіння, а ще пише вірші та оповідання. Неодноразово приймала вона участь в мистецьких заходах бібліотеки.


Ті, хто завітав на відкриття виставки, мали можливість ознайомитися з поетичною творчістю Вікторії.
Значну увагу відвідувачів привертали сучасні стилізовані прикраси роботи колишнього співробітника відділу мистецтв Людмили Чешуіної та вироби Олени Копилової.


Свою нову виставку світлин «Полтавою милуюсь і живу…» представляв відомий полтавський фотохудожник Володимир Коротков, який є нашим давнім другом. Його роботи – справжній фотолітопис відділу мистецтв.





Під час відкриття виставки «Бібліотека – територія творчості» звучали чудові музичні твори у виконанні Тетяни Циплюк – студентки IV курсу Інституту культури і мистецтв Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, викладачки Полтавської міської школи мистецтв «Мала академія мистецтв» імені Раїси Кириченко (вокал) та учня цієї школи Миколи Стрільця (флейта, викладачка Оксана Макарова).

О 13.30 в рамках мистецького проекту «Видатні постаті культури та мистецтва» головна бібліотекарка відділу мистецтв Інна Загребельна вітала студентів аграрно-економічного коледжу Полтавської державної аграрної академії на арт-лекції «Наталка Полтавка» в опері та кіно». Вона була присвячена п’єсі видатного Полтавця Івана Петровича Котляревського, яка не старіє і вже 200 років не сходить зі сцен різних театрів, любительських драматичних гуртків, а для Полтави є своєрідним брендом.




Справжнім подарунком від Полтавського коледжу мистецтв імені М. В. Лисенка до Всеукраїнського дня бібліотек для співробітників та користувачів, напередодні Міжнародного дня музики стала музична година. Її о 14.20 розпочали студенти відділу народних інструментів Світлана Радкевич (викладачка Наталія Тимощенко), Галина Ясько (викладачка Юлія Хниченко) та студентка відділу фортепіано Луїза Арутюнян (викладачка Елла Трусова).
У їх виконанні прозвучали твори світової та української класики, що стали своєрідною родзинкою святкового дня.
Така форма роботи, як відкритий мікрофон, давно є невід'ємною частиною поетичних проектів відділу мистецтв. О 15 годині поети та музиканти своїми виступами підтвердили, що Полтаві не бракує творчих особистостей. У теплій та майже домашній обстановці, під оплески присутніх глядачів звучали авторські вірші та пісні.


 

 

Дякуємо всім, хто прийняв запрошення та прийшов відзначити наше спільне свято – Всеукраїнський день бібліотек.

Немає коментарів:

Дописати коментар