середу, 11 вересня 2019 р.

Барви душі

Урочисте відкриття персональної виставки творів живопису Наталії Бутенко «Барви душі» відбулося у відділі мистецтв ПОУНБ імені І. П. Котляревського Полтавської обласної ради. Виставка організована в рамках спільного проекту відділу мистецтв з Обласним центром народної творчості та культурно-освітньої роботи. 

З роботами пані Наталії полтавці вже обізнані, адже це не перша її виставка в обласній бібліотеці. Свою творчість вона представляла тут у 2015 та 2017 роках. А всього ж в творчому доробку мисткині понад 40 виставок (і це за останні 10 років!). 
І от поціновувачі таланту художниці знову завітали до гостинної зали відділу мистецтв, щоб помилуватися новими роботами Наталії Бутенко та надихнутись світлом та щирістю представлених картин. Назва виставки «Барви душі» співзвучна з романтичною душею мисткині. З нею дуже легко та приємно спілкуватися. 
Розпочала захід головна бібліотекарка відділу мистецтв Інна Загребельна, яка поділилася враженнями від картин. Вона зауважила, що біля цих робіт хочеться зупинитися, замислитися, помріяти. Адже на них постає щось таке, що надає сенс людському життю. Відчувається, що вони створені людиною, яка постійно перебуває у творчому горінні. 
Ведуча заходу, завідувачка відділу ОЦНТ КОР, заслужена майстриня народної творчості України Наталія Свиридюк розповіла присутнім про Наталію Бутенко – яскраву талановиту особистість, в картинах якої відображається безмежна любов до мистецтва. 
Від директора Центру, члена Національної Всеукраїнської музичної спілки Дмитра Соколова художниця отримала каталоги творів виставки «Барви душі». 
Враженнями від побаченого ділилися друзі і шанувальники творчості Наталії Бутенко: провідна методистка ОЦНТ КОР Антоніна Полєтаєва, заслужена працівниця культури України Ліна Ковтун, завідувачка відділу мистецтв ПОУНБ імені І. П. Котляревського Галина Вікторова, художниця Юлія Перепьолкіна. 


Розуміння рідних особливо важливе творчим людям, а тому прийшли найдорожчі для Наталії гості – чоловік та діти, які ніжно і дбайливо піклуються про неї та завжди готові підтримати у будь-яких її починаннях. 

Десятки поціновувачів творчості Наталії Бутенко прийшли на відкриття виставки. Вони мали чудову нагоду поспілкуватися з художницею і розпитати про те, чим керувалася вона, творячи такі чудові картини. 
Кожен відвідувач заходу отримав від художниці подарунок: автобіографічну книгу «Шлях великої мрійниці Sky pearl». 


Щиро та безпосередньо подякувала Наталія виступаючим за теплі слова, чудові привітання і добрі побажання. 
Як завжди на подібних мистецьких заходах відділу мистецтв, були й музичні дарунки. Виступали: лауреат Всеукраїнських конкурсів Валерія Шаплика (флейта); солістка заслуженого ансамблю пісні і танцю України «Лтава» Віра Мотчана (вокал); Лариса Філіпська (піаніно). 

Бажаємо пані Наталії натхнення та цікавих вернісажів!
Телеканал "Центральний".
Запрошуємо відвідати виставку «Барви душі», яка діятиме у відділі мистецтв до кінця місяця!

Немає коментарів:

Дописати коментар