четвер, 26 вересня 2019 р.

Музика в потоці часу

О Музико! Не покидай мене серед стерні осінньої та зливи... 
Нехай печаль усіх нас обмине, - і буде ранок – світлий і щасливий. 
О Музико! Не покидай мене... 
 Оксана Лиховид 
1 жовтня – Міжнародний день музики. Його відзначають з 1975 року. Заснований за ініціативи Міжнародної музичної ради при ЮНЕСКО з метою поширення музичного мистецтва у всіх прошарках суспільства і реалізації ідеалів миру і дружби між народами, розвитку культур, обміну досвідом та шанобливого ставлення до естетичних цінностей. 
Слово «музика» грецького походження, перекладається як «мистецтво муз». Складно переоцінити значення музики для людини. Вона – невід’ємна частина нашого життя. 

«Музика – джерело радості мудрих людей, вона здатна викликати в народі добрі думки, вона глибоко проникає в його свідомість і легко змінює вдачі та звичаї» – говорив свого часу один з найбільших філософів Стародавнього Китаю та засновник конфуціанства Сюнь-цзи. 
Відзначається Міжнародний день музики щорічно в усьому світі концертними програмами, в яких беруть участь кращі артисти і художні колективи. У цей день звучать твори, що ввійшли в скарбницю світової культури; проходять творчі зустрічі з композиторами, виконавцями, музикознавцями; організовуються тематичні виставки та різні мистецькі акції тощо. І все для того, щоб поширювати музичне мистецтво в різних спільнотах. 
Все минуще, а музика – вічна… Вона буде жити стільки, скільки буде існувати людина. 

З радістю представляємо Вам книжкову виставку «Музика в потоці часу», що присвячена Міжнародному дню музики. Кожен, хто захоплюється музичним мистецтвом, знайде на ній щось для себе цікаве.



Немає коментарів:

Дописати коментар