четвер, 19 квітня 2018 р.

Знайди себе, людино!

Безліч людей не можуть знайти себе у своєму житті. Це дуже нелегка справа – знайти свій шлях у житті, не помилитися. Саме цій темі присвячена чергова книга Наталії Буцької «Знайди себе, людино!», презентація якої відбулася 18 квітня у літературній вітальні ПОУНБ ім. І.П. Котляревського. 
Нова книга, як і 5 попередніх, створена у співдружності з художником Ігорем Лотишем, який і раніше співпрацював з Наталією Миколаївною. Він не лише розробляв дизайн, готував світлини до друку, займався художнім оформленням та розробляв електрону версію книги, а й допомагав словом і ділом. На обкладинці нової книги використані репродукції з картин художника «Шлях до себе теїста і атеїста». 

Вийшла збірка у видавництві ТОВ «АСМІ», з яким Наталія Миколаївна співпрацює вже давно.
В анотації до книги зазначено: «Ким бути? Як спрямувати своє подальше життя в цьому складному буремному світі? Це питання постає перед молодою людиною, і відповідь на нього має знайти сама людина, не покірно слухаючись, а лише прислухаючись до порад старших. Питання постає перед людиною дуже рано, але вирішення його, реалізація – або приходить, або іноді так і не приходить». Книжка розрахована на широке коло читачів. 
Починається книга з вірша Василя Симоненка «Знайди себе, Людино!». 
У першому з розділів, який має назву «Шлях до себе», авторка розповідає, що самопізнання – це нелегкий процес, орієнтований на пошук призначення та цілей свого життя та вказує фактори, що впливають, на її погляд, на пошуки Себе. А потім детально зупиняється на кожному з цих факторів: «Світогляд людини», «Вроджені здібності до певної справи», «Кінцева мета діяльності людини», «Уміння керувати власними потягами до забав», «Неприйняття несвободи». 



У кожному з розділів читач знайде щось для себе корисне. Герої книги: мануальний терапевт, фотограф, художник Ігор Лотиш; директор видавництва ТОВ «АСМІ», член Полтавської обласної організації Національної спілки художників України Олексій Петренко; співачка Віра Мотчана; заслужений артист України Володимир Любанський; бандурист, композитор Юрко Фединський; панотець Климент Харченко, до речі, дідусь Наталії Миколаївни; журналістка, поетеса Ганна Дениско; літератор, мистецтвознавець Володимир Данилейко. 
У кожного з героїв книги, запевняє письменниця, свій «шлях до себе». Наталія Буцька прослідкувала крок за кроком, як відбувалося становлення Себе кожної особистості. На сторінках книги письменниця розповідає і про свій власний «шлях до себе». На жаль, як знайти себе в житті і стати успішною – єдиного рецепта для досягнення цієї мети немає, але є необхідні умови і непорушні закони і правила. І саме про них – нова книга Наталія Миколаївна Буцька. 







Світлини – фотохудожника Ігоря Лотиша.

Немає коментарів:

Дописати коментар