понеділок, 26 березня 2018 р.

Пори року у віршах та ілюстраціях

25 березня у відділі мистецтв ПОУНБ імені І.П. Котляревського відбулася презентація першої збірки віршів Олександра Тимошенка «Пори року» та відкриття виставки ілюстрацій до книги. 
Олександр Тимошенко за фахом – психолог, вірші пише давно. Вперше презентував свою поетичну творчість відвідувачам відділу мистецтв ПОУНБ імені Івана Котляревського у 2016 році. Тоді відбувся вечір «Живопис і поезія, як філософія життя». Олександр написав вірші конкретно до картин художника Едуарда Трирога та до своїх власних фотографій, що були показані у бібліотеці.

Для першої книги віршів Олександра Тимошенка «Пори року» ілюстрації за чотири місяці створили учасниці художньої студії «Монмартр»: Анна Флегантова, Анна Хітман, Наталія Адамовська, Катерина Васильєва, Світлана Прокоф’єва, Ольга Пасько. 



Керівник художньої студії «Монмартр» Анна Флегантова разом з автором віршів прочитала декілька творів з нової книги. Всі вони присвячені різним порам року і були створені автором у період з 2013 по 2015 рік.

У збірці «Пори року» поєдналися особистості автора та ілюстраторів, а ще природне сприймання і розуміння вічності життя. 
У зміні пір року Олександр Тимошенко відобразив не тільки різний стан природи, а ще і стан людської душі на зміни. 
Два примірники книги автор подарував Бібліотеці.
Музичні дарунки присутнім на заході прозвучали у виконанні Вірі Мотчаної. Вони теж були присвячені різним порам року.

Фоторепортаж Володимира Короткова.

Немає коментарів:

Дописати коментар