середу, 29 грудня 2021 р.

Різдвяний вернісаж-2021

Мета організації виставки, яка є багаторічним проєктом членів Полтавського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України, – дарунок полтавцям! І всі експонати «Різдвяного вернісажу-2021» надихають на світлі почуття передсвяткових днів.
Кожного року ця виставка є заключною у відділі мистецтв ПОУНБ імені І. П. Котляревського, і водночас, першою у наступному році. 

вівторок, 28 грудня 2021 р.

Виставка дитячих малюнків «Чим пахне зима…»

«Чим пахне зима…». Ось таку назву, яка надихає на філософію та роздуми (особливо дорослих людей), має виставки малюнків учнів Полтавської дитячої художньої школи!

середу, 22 грудня 2021 р.

Новинка від УІК: українські народні колядки та щедрівки з нотами, живим звучанням та розкішним ілюструванням найкращих українських митців

Відділ мистецтв презентує дивовижну книгу колядок і щедрівок з нотами. Її отримано за Програмою поповнення бібліотечних фондів від  Українського інституту книги.

Нова радість стала [Ноти] : улюблені українські народні колядки та щедрівки з нотами, живим звучанням та розкішним ілюструванням найкращих українських митців : [для голосу] / упоряд., заг. ред. І. Малкович ; іл. А. Потурайло ; іл. Р. Попський ; іл. В. Єрко ; іл. К. Штанко ; іл. О. Петренко-Заневський. - 3-тє вид., доп. - К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2021. - 37 с.



середу, 15 грудня 2021 р.

Вишуканий світ вишитих картин Володимира Кулаженка

 Якщо людина хоче вишивати,
Знайдеться в неї голка, нитка, час...
Зуміє всі відтінки підібрати,
Й шедеври вийдуть з-під руки не раз.
Надія Красоткіна
«Вишуканий світ вишитих картин Володимира Кулаженка» – таку назву має виставка, що відкрилась у відділі мистецтв ПОУНБ імені І. П. Котляревського.
І на перший погляд, роботи кременчуцького майстра – живопис: натюрморти, пейзажі, анімалістика.

понеділок, 13 грудня 2021 р.

Стежками зимових свят


Чудові зимові свята з дарунками і рядженими, з піснями, танцями, іграми та веселощами. Вони приносять в кожну оселю гарний настрій, щирі усмішки, добрі побажання. 
Як підготуватись до зимових свят та задіяти в них дітей так, щоб вони збагачувались, а самі заходи залишались у пам'яті як цікаве й незабутнє позитивне явище, відповість створена нами мультимедійна мистецька методичка «Стежками зимових свят». Вона для школи, дошкілля та тих, хто опікується цими віковими категоріями. Вона для дітей та тих, хто їх любить.



13 грудня – 175 років від дня народження Миколи Ярошенка

Сьогоднішній листок нашого мультимедійного мистецького календаря, присвячений  175-річчю від дня народження Миколи Олександровича Ярошенка (1846-1898) – відомого художника-передвижника. 

пʼятницю, 10 грудня 2021 р.

10 грудня – 80 років від дня народження Ігоря Поклада

Сьогоднішній листок нашого мультимедійного мистецького календаря присвячений 80-річчю від дня народження геніального українського композитора Ігоря Дмитровича Поклада, більшість пісень якого вже стали народними. 


неділю, 5 грудня 2021 р.

5 грудня – 120 років від дня народження Волта Діснея

Сьогоднішній листок нашого мультимедійного мистецького календаря присвячений 120-річчю від дня народження Волта Діснея (1901-1966) – американського художника-мультиплікатора, кінорежисера, актора, сценариста і продюсера, засновника компанії «Walt Disney Productions» (медіаімперія «The Walt Disney Company»).