понеділок, 27 лютого 2023 р.

Майстер-клас із тележурналістики



 Для багатьох тележурналістика – мрія, захоплення, творчість. Але насамперед – це сфера професійної діяльності, яка згуртовує тих, хто прагне дізнаватися більше, а потім розповідати про це іншим.

суботу, 25 лютого 2023 р.

Малюють усі: майстер-клас від Євгена Пілюгіна

"Займатися мистецтвом неможливо без постійних тренувань і розвитку"
 Демокріт
Під керівництвом заслуженого майстра народної творчості України, голови ПОО НСМНМУ Євгена Пілюгіна починають малювати навіть ті, хто не мав подібного досвіду! 
У цьому переконалися учасники майстер-класу, який провів Євген Іванович у відділі мистецтв ПОУНБ імені І.П. Котляревського. 

пʼятницю, 24 лютого 2023 р.

Майстер-клас "Основи документального кіно"

24 лютого у відділі мистецтв відбувся майстер-клас "Основи документального кіно". Його провів  викладач Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, директор Всеукраїнського кінофестивалю документального кіно "Полтава-Док", член Національної спілки кінематографістів України Олександр Калашник.


четвер, 23 лютого 2023 р.

середу, 22 лютого 2023 р.

середу, 15 лютого 2023 р.

Дивовижні козлики та баранці – результат захоплюючого майстер-класу від Євгена Пілюгіна!

Своєрідним різновидом українського народного мистецтва є народна іграшка. Як рідна мова, казка, пісня, вона є тією спадщиною, що несе в собі художню культуру, розвиває самобутні риси естетики українців.

Саме цьому феномену культурної спадщини був присвячений перший захід у рамках спільного культурно-просвітницького проєкту відділу мистецтв ПОУНБ імені І.П. Котляревського, Полтавського обласного осередку НСМНМУ та закладів освіти, що здійснюють підготовку фахівців галузей культури, мистецтва та креативних індустрій «Шлях до Перемоги!».


четвер, 9 лютого 2023 р.

Літературно-музичний вечір «Історії кохання при свічках» (до Дня святого Валентина)



 Про любов і байдужість, вірність і зраду, пристрасть і таємниці в житті відомих українців говорили під час літературно-музичного вечора «Історії кохання при свічках», який відбувся 8 лютого 2023 року у відділі мистецтв. 

понеділок, 6 лютого 2023 р.

Мистецька палітра «Симфонія кохання»

Одному з найпрекрасніших людських почуттів – коханню – присвячено мистецьку палітру «Симфонія кохання», яку організовано у відділі мистецтв до Дня святого Валентина. 

пʼятницю, 3 лютого 2023 р.

Читати – із задоволенням!

Інколи можна почути, що сучасні діти не люблять читати, а майже весь вільний час проводять із гаджетами. Та це не зовсім так. У товаристві хороших друзів з цікавою книжкою в руках час пролітає непомітно.

середу, 1 лютого 2023 р.

Відкриття виставки графіки Євгена Пілюгіна

Щирим, дружнім, веселим було відкриття виставки графіки Євгена Пілюгіна – заслуженого майстра народної творчості України, члена Національної спілки художників та Національної спілки майстрів народного мистецтва України, голови Полтавського обласного осередку НСМНМУ. 
Євген Іванович неодноразово представляв свої виставки у нашому арт-просторі. І вони завжди привертали увагу любителів мистецтва.