четвер, 27 лютого 2020 р.

Пісня – то стан душі

Творчий вечір академіка АЕН України, доктора економічних наук, професора, лауреата всеукраїнських та міжнародних конкурсів художньої самодіяльності, автора та виконавця пісень Михайла Олексійовича Джамана.
Фотозвіт Володимира Короткова.

середу, 26 лютого 2020 р.

Голос серця яреськівчанських майстрів…

У відділі мистецтв знову експонується чимало нових гончарних робіт. Це творіння рук, душі та серця майстрів з Полтавщини Ярослава та Світлани Гончарів: красивий та практичний посуд, у якому краще зберігаються продукти, адже глина має позитивну для людини структуру. А ще керамічні іграшки, дзвоники та інші вироби для оформлення стильного сучасного інтер'єру.
Виставка "Голос серця" влаштована в рамках спільного проекту працівників Обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи Полтавської обласної ради та відділу мистецтв Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І.П. Котляревського.

понеділок, 24 лютого 2020 р.

Подорож країнами Європи з краєзнавцем Олегом Лебединським

Олег Лебединський – знаний краєзнавець, художник, лауреат премії імені Самійла Величка, автор книги «Полтава вчора і сьогодні». Займається 3D-проектуванням.
Відомий як автор проекту «Полтава 3D». За допомогою графіки та комп'ютерних технологій він демонструє, якою була Полтава 100 років тому та як виглядає зараз. 

понеділок, 10 лютого 2020 р.

Під світлим променем любові…

З Днем святого Валентина користувачів обласної бібліотеки привітав вокально-хоровий колектив «Дивограй», що діє при Київській районній у місті Полтаві раді. 
Він був створений у 2017 р. за сприяння Сергія Синягівського – голови Київської районної в м. Полтаві ради. 
Керівник ансамблю – Микола Миронов. 

суботу, 8 лютого 2020 р.

Георгій Якутович – графічний контур майбуття

У лютому виповнюється 90 років від дня народження Георгія В’ячеславовича Якутовича (1930-2000), українського графіка, ілюстратора, лауреата Національної премії України ім. Тараса Шевченка, члена Національної спілки художників України, члена-кореспондента Академії мистецтв України. 
Георгій Якутович – майстер книжкової та станкової графіки. Відомий ілюстраціями до творів української класичної літератури: “Фата Моргана” М. Коцюбинського (1958), “Ярослав Мудрий” і “Свіччине весілля” І. Кочерги (1962), “Козак Голота” М.Пригари (1966), “Захар Беркут” І.Франка (1972), “Кленові листки В. Стефаника”, “Повість про Ігорів похід” (1977), “Слово минулих літ” (1981) тощо. 

Ювіляри лютого зі світу музики

«На мій погляд, гарна музика - це та, яка зворушує серце» 
 Клаус Майне  
На книжковій виставці-портреті «Ювіляри лютого зі світу музики» традиційно представлено літературу з фондів бібліотеки про життя і творчість видатних музичних діячів, які народилися в лютому.