пʼятницю, 29 листопада 2019 р.

Виставка світлин Ганни Грибан «Полтава – Амстердам»

28 листопада на відкриття виставки світлин Ганни Грибан «Полтава – Амстердам» у відділі мистецтв обласної бібліотеки людей зібралося доволі багато. Це не дивно, адже зустрічі із мандрівниками та знайомство з добірками найцікавіших фото на тему подорожей користуються величезною популярністю. 

понеділок, 25 листопада 2019 р.

Чисте мистецтво майстра наївного живопису Полтавщини

Цей художник не мав професійної освіти, малював портрети простих людей на тлі звичайного для них сільського життя. Став відомим лише через 25 років після смерті. Сьогодні ж колекціонери пишаються його картинами у своїх збірках. 

понеділок, 18 листопада 2019 р.

Свято осені, романтики і почуттів

Вечір музики та поезії «Осінні мотиви» відбувся 17 листопада 2019 року в колі прихильників поезії та музики.
Ініціатором проведення заходу виступила співачка Віра Мотчана.

понеділок, 11 листопада 2019 р.

Сергій Васильківський – поет українського малярства

«У його творах все широко і глибоко, на повну силу, відважно і завзято». 
Микола Вороний
Чергова арт-лекція з циклу «Видатні постаті культури та мистецтва» була присвячена одному з найвидатніших українських художників, який поєднував пейзаж з мотивом вітчизняної історії.

четвер, 7 листопада 2019 р.

Плекаймо рідну мову й пісню

Яке прекрасне рідне слово! Воно – не світ, а всі світи. 
Володимир Сосюра 
Шановні користувачі! Запрошуємо ознайомитися з матеріалами виставки «Плекаймо рідну мову й пісню», яка приурочена до Дня української писемності та мови. 

пʼятницю, 1 листопада 2019 р.

Погляд через об’єктив фотокамер. Полтавщина в роки німецько-радянської війни 1941-1945 рр.

Сьогодні, 1 листопада, мали гарну нагоду презентувати книгу «Погляд через об’єктив фотокамер. Полтавщина в роки німецько-радянської війни 1941-1945 рр.», в якій Віктор Ревегук та Олег Безверхній висвітлили одну з маловідомих сторінок історії Полтавщини.
28 жовтня виповнилося 75 років від дня вигнання нацистських окупантів із України. У вересні відзначили 75-ту річницю проведення спільної повітряної стратегічної операції «Френтік». До цих пам'ятних дат в області проведено ряд заходів.