середу, 29 травня 2019 р.

Полтавський пересмішник Юрій Тимошенко

Матеріали книжкового перегляду «Полтавський пересмішник» відтворюють життя і творчість нашого земляка, українського артиста естради і кіно Юрія Трохимовича Тимошенка (2 червня 1919 р. – 1 грудня 1986 р.).

пʼятницю, 24 травня 2019 р.

Арт-сторінка Лев Скоп «Датування галицьких ікон XIV-XVI століть»

24 травня відбулася зустріч з універсальною особистістю. Це був перший захід у відділі мистецтв другого дня проведення книжкової виставки-ярмарку «ПОШУК-2019», що стартувала 23 травня в Полтаві. 
На презентацію наукового видання «Датування галицьких ікон XIV-XVI століть. Нариси до методики атрибуції українського церковного малярства» запросив мешканців Полтави Лев Скоп – митець з Дрогобича. 

четвер, 23 травня 2019 р.

ПОШУК-2019

Понад 40 видавництв, велика кількість письменників, що привезли свої книжки та шанувальників літературного слова долучилися до участі у Другій універсальній книжковій виставці-ярмарку «ПОШУК», яка стартувала 23 травня 2019 року в Полтаві. 
Гості заходів, які були проведені в перший день виставки у відділі мистецтв ПОУНБ імені І. П. Котляревського, залишилися задоволеними від спілкування з неординарними та талановитими особистостями. 

середу, 22 травня 2019 р.

Виставка гравюр Володимира Попенка «Енеїда»

Цього року українці святкують 135 видатних подій, ювілеїв і днів пам'яті. Серед видатних подій – 200 років з часу прем’єри п’єси Івана Котляревського «Наталка Полтавка» на сцені полтавського театру (1819). 
Автору якої у 2019 році виповнюється 250 років з дня народження. 
А от у минулому, 2018 році – «Енеїді» нашого видатного земляка Івана Котляревського виповнилося 220 років. Цьому твору важко підшукати аналоги як в українській, так і в світовій літературі. Це була перша друкована українська книга, написана народною мовою, перша національна поема – своєрідна енциклопедія українського побуту кінця XVIII-початку XIX століття. 

вівторок, 21 травня 2019 р.

Виставка «майстра на всі руки» Віталія Леміжанського

19 травня у відділі мистецтв відкрилась виставка почесного члена клубу «Цікаві зустрічі» Віталія Леміжанського. 
Він – інженер-геолог. 40 років працював у геологорозвідувальних, нафтогазовидобувних підприємствах і наукових закладах України. 
Виріс в сім’ї, де любов до творчої праці з діда-прадіда. Як знак поваги до предків на виставці були старовинні та сучасні світлини рідних в рамках, зроблених самим автором. 

пʼятницю, 17 травня 2019 р.

Федір Кричевський: Митець і реформатор

У травні народилося дуже багато талановитих людей, серед них – і видатний український художник, один із засновників і перший ректор Української академії мистецтв Федір Кричевський – молодший брат відомого архітектора і художника Василя Кричевського. 

Показ-обговорення фільму «Місцеві»

16 травня знімальна група документального фільму «Місцеві» запропонувала разом подивитись нову картину і потім обговорити побачене. 

понеділок, 13 травня 2019 р.

Острови відкривать нам завжди не пізно…

Книгу з промовистою назвою: «К неоткрытым островам» презентував Юрій Жолтишев. Навіть дизайн обкладинки книги мимоволі спонукає здійснити мандри. 
А мандри – це завжди чудово, це нові знайомства, нові емоції та враження, а потім – гарні спогади. 

середу, 8 травня 2019 р.

«Повсталий з попелу»: історія Полтавського літературно-меморіального музею В.Г. Короленка у роки війни (1941-1945)

Літературно-меморіальний музей В.Г. Короленка – окраса і гордість нашого міста, який впродовж свого існування сприяв формуванню культурного середовища Полтави. А ще – це справжній комунікаційний майданчик. Куди можна прийти, аби просто тут побути, відновитися. 
На сьогодні жителям та гостям міста добре відомий музей В.Г. Короленка своїми численними виставками та цікавими експозиціями, фірмовим короленківським чаюванням на меморіальній веранді. 

пʼятницю, 3 травня 2019 р.

Концерт вокального ансамблю «Червона гвоздика»

3 травня відбувся тематичний концерт, приурочений Дню пам'яті та примирення і 74-й річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. 
В концерті взяв участь відомий художній колектив Полтави – Народний академічний вокальний ансамбль ветеранів «Червона гвоздика» міського Будинку культури.