суботу, 20 січня 2024 р.

Відкриття художньої виставки Надії Лукафейник «Шлях»

20 січня у відділі мистецтв відкрилася виставка творів художниці, викладачки кафедри дизайну Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, атестованої майстрині народного мистецтва Національної спілки майстрів народного мистецтва України Надії Лукафейник.


Вона має назву «Шлях». І присвячена 20-річному шляху художниці в МИСТЕЦТВІ. Як це не дивно, зважаючи на молодий вік мисткині!
Але ж творчу сферу Надія  визначила для себе дуже рано. Не всім так щастить!
Саме 20 років тому, у 2004 році вона отримала диплом як претендент на здобуття премії обласної державної адміністрації «Обдаровані діти – надія України». Тоді була ще ученицею школи № 82  м. Дніпро.
Потім було ще безліч конкурсів, конгресів, фестивалів, виставкових проєктів.

                                               https://www.instagram.com/lukafeinyk_art

У минулому році саме у відділі мистецтв обласної бібліотеки відбулася перша виставка Надії Лукафейник у Полтаві «Мелодія квітів». 







У експозиції нової виставки зібрано картини-мальовки та книжкові ілюстрації, виконані в змішаній техніці на основі ескізів та за посередництвом графічних редакторів.


Ілюстрації до відомої української казки «Пан Коцький», яка дуже подобається сину мисткині. Це спроба подати образ відомого героя по-новому, таким, яким його побачила художниця. І їй вдалося гармонійно поєднати слова з малюнками ! 
А ще ж Надія Лукафейник пише книжки. І до Всесвітнього дня дитини (20 листопада) обіцяє презентувати у відділі мистецтв обласної бібліотеки збірку дитячої прози «Чому лютий зветься лютим?» та виставку авторських ілюстрацій до цієї книги. 

Допоки Надія творить, дозволяє й маленькому сину долучатися до високого мистецтва.
Він малює з народження. І, можливо, теж буде художником. 
А роботи 4-річного Луки Лукафейника теж присутні в експозиції.





Учасники заходу разом із художницею створювали спільну картину, яка тепер «оселиться» у відділі мистецтв.







Правда, довелося трохи попрацювати в укритті...







      





Щирі слова вітання прозвучали від відомих полтавських митців: заслуженого майстра народної творчості України, голови ПОО НСМНМУ Євгена Пілюгіна; майстрині декоративного розпису і писанкарства, членкині ПОО НСМНМУ, викладачки Полтавської дитячої художньої школи  імені Святослава Пашинського Лідії Орел; студентів Надії Олегівни та її друзів, які завітали на вернісаж.









Відкриття виставки вдало доповнили ліричні і чуттєві музичні виступи  Катерини Цимбалюк та Євгенії Семенової, студенток 2-го курсу Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.
                             




Кураторка і ведуча заходу - головна бібліотекарка відділу мистецтв Інна Загребельна.

Сюжет від Полтавського Обласного Телебачення:





Виставка Надії Лукафейник «Шлях» триватиме у відділі мистецтв ПОУНБ 
імені І. П. Котляревського до 12 лютого 2024 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар