суботу, 24 червня 2023 р.

Відкриття виставки Надії Лукафейник «Мелодія квітів»


24 червня у художниці-виконавиці художнього розпису, викладачки образотворчого мистецтва, дизайнерки Надії Лукафейник – учасниці багатьох виставкових проєктів, конкурсів, фестивалів, відкрилась перша персональна виставка в Полтаві. Її назва – «Мелодія квітів».

Роботи, представлені в експозиції (картини-мальовки; дерев'яні декоративне панно, стіл та таріль, прикрашені авторським розписом), неймовірно позитивні, яскраві, життєдайні, душевні. Наповнені теплом і любов’ю.

Вражає як авторська стилістика розпису, так і здатність зробити його на різних матеріалах. 
Зображені на роботах Надії квіти, завдячуючи обраній художній мові та вдало підібраним кольоровим співвідношенням, перевтілюються на символи краси та гармонії. 


На вернісаж завітали поважні гості – заслужений майстер народної творчості України, голова ПОО НСМНМУ Євген Пілюгін; майстриня декоративного розпису і писанкарства, членкиня ПОО НСМНМУ, викладачка Полтавської дитячої художньої школи Лідія Орел; майстриня народної та авторської ляльки, членкиня ПОО НСМНМУ Тамара Пилипенко.
Вони привітали Надію з відкриттям виставки та відзначили чіткий досконалий рисунок, уміле володіння кольором, гармонійність представлених робіт.







Надія Лукафейник
30 травня 1991 р. – народилась у Дніпрі.
1998-2006 pp. – навчалась у ЗСШ № 82 (м. Дніпро).
2003-2006 pp. – навчалась у художній школі № 1 (м. Дніпро).
2006-2010 pp. – навчалась в Обласному комунальному вищому навчальному закладі  «Дніпропетровський театрально-художній коледж» за спеціальністю «Образотворче та декоративно-прикладне мистецтво» та отримала кваліфікацію художника-виконавця художнього розпису, викладача образотворчого мистецтва.
Захистила роботу на тему «Літній мотив» (розпис трьох ваз). 
2012-2014 pp. – навчалась у Відокремленому підрозділі «Дніпропетровський факультет Київського національного університету культури i мистецтв» за напрямком підготовки «Дизайн» та здобула освітньо-кваліфікаційний рівень «Бакалавр» зі спеціальності 8.020210 «Дизайн».
Захистила роботу на тему: «Декоративно-ужиткове мистецтво у формуванні інтер’єрного простору» (ескізна дизaйн-пропозиція).
2014-2015 pp. – навчалась в Київському національному університеті культури i мистецтв в Інституті магістерської підготовки (кафедра теорії та історії мистецтв) та здобула освітньо-кваліфікаційний рівень «Магістр» зі спеціальності 5.020210 «Дизайн».
Захистила роботу на тему «Художньо-образні засоби петриківського розпису в інтер’єрах житлових будинків» (ескізна дизайн-пропозиція).
Пані Надія створює портрети, малює по тканині, розписує дерев'яні кухонні та сувенірні вироби, ілюструє книжки, любить петриківський розпис, ділиться своїм досвідом навчаючи бажаючих. Співпрацює, зокрема, з Open Art Academy – українською ОНЛАЙН платформою, де навчають малюванню в режимі онлайн.
Презентація ескізної дизайн-пропозиції майстрині «Художньо-образні засоби петриківського розпису в інтер’єрах житлових будинків» захопила глядачів.



Відкриття виставки відбулося у душевній атмосфері творчого цікавого спілкування. 
Під час вернісажу звучали пісні у виконанні Тамари Пилипенко і Лідії Орел; Тетяни Циплюк – викладачки Полтавської міської школи мистецтв «Мала академія мистецтв» імені Раїси Кириченко та її учениці Милослави Лебідь.


Виставка Надії Лукафейник «Мелодія квітів» діятиме до 14 липня 2023 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар