четвер, 1 червня 2023 р.

«Квіти і птахи»: паперопластика, вовняний живопис, пластилінографія

У відділі мистецтв Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського стали традиційними щорічні презентації робіт учнів та викладачів Полтавської дитячої художньої школи. 
До кінця місяця всі бажаючи зможуть відвідати виставку декоративно-прикладного мистецтва «Квіти і птахи», на якій представлено 35 учнівських робіт у техніках паперопластики, вовняного живопису, пластилінографії (викладачі: Ірина Конопля, Оксана Семер’янова, Лідія Орел).
Її відкриття відбулося 1 червня, у Міжнародний день захисту дітей, а присвячена вона миру, дитячому щастю, здійсненню мрій.


Особливим подарунком для всіх гостей вернісажу стали виступи учнів та викладачів Полтавської дитячої музичної школи № 1 імені П. І. Майбороди, які завжди беруть активну участь в культурному та музичному житті міста. 
Святкову атмосферу створювали юні музиканти: Єгор Шеховцов, Кирило Вовк, Злата Каленчук, Анастасія Святна. Викладачі: Інесса Володимирівна Огризько, Олена Валентинівна Матвієнко.




Викладач вищої кваліфікаційної категорії, викладач-методист Полтавської дитячої художньої школи Лідія Олексіївна Орел познайомила відвідувачів  заходу з творчими роботами учнів. 


Ми знаємо, що картини створюються на полотні або папері з використанням олійних і акварельних фарб, крейди, пастелі та інших художніх матеріалів. 
Цього ж разу замість фарб учні використали папір, вовну та пластилін.


Виявляється, ці матеріали – дуже виразні та піддатливі. З них можна створити цілий світ. А робота з ними – захоплююча та пізнавальна.



І відчувається, що вихованці художньої школи плідно працювали під керівництвом досвідчених викладачів.

Немає коментарів:

Дописати коментар