понеділок, 23 березня 2020 р.

Весна Івана Марчука

Весна іде назустріч вам,
 Весна в сей час вам рада. 
На мент єдиний залиши 
Свій сум, думки і горе —
 І струмінь власної душі 
Улий в шумляче море.
 Олександр Олесь 
Весна налаштовує художників та поетів на ліричний лад. Тому мабуть так багато живописних та поетичних творів, в яких вони майстерно відтворили весняний настрій.

На картинах Івана Марчука – різні пори року. Весна і зима – улюблені для творчості. Про прихід весни говорить назва однієї з них: «А весна уже в дорозі». В ній – спроба знайти гармонію з природою в передчутті нового життя. 
До речі, сам художник зізнається, що зображує лише українські краєвиди – поля, хати, ліси. 
Звертаємо увагу користувачів на те, що у відділі мистецтв ПОУНБ імені І.П. Котляревського можна дізнатися про життя і творчість легенди українського живопису, народного художника України, лауреата Національної премії ім. Т.Г. Шевченка Івана Степановича Марчука. 
Про «Рембрандта наших днів» розповідає видання: 
Іван Марчук [Текст] : життя і творчість. - К. : Мистецтво, 1996. - 176 с.

Найширшому колу шанувальників та фахівців образотворчого мистецтва адресований альбом-каталог, що висвітлює життя і творчість І.С. Марчука. Увазі шанувальників мистецтва пропонується близько 500 репродукцій вибраних творів цього видатного майстра. Це чудове видання дозволяє насолоджуватися ілюстраціями полотен Івана Марчука, відкриваючи для себе щось нове.
 Іван Марчук [Текст] : альбом-каталог. - К. : Атлант ЮЕмСІ, 2004. - 520 с. : іл. - Текст укр. та англ. мовами.


Немає коментарів:

Дописати коментар