вівторок, 6 листопада 2018 р.

Презентація книг Юрія Піаніди

Традиційними стали зустрічі та презентації нових видань полтавських письменників і поетів у відділі мистецтв ПОУНБ імені І.П. Котляревського.
4 листопада відбулася чергова презентація книг в рамках засідання клубу «Цікаві зустрічі». 

Полтавець Юрій Піаніда (творчий псевдонім Юрій Піанідо) представив одразу дві книги. Перша - «Не смотри, что блестит седина…» вийшла у минулому році в полтавському видавництві «Дивосвіт». А присвятив він її своїм рідним та землякам. 
Наступна збірка невиправного романтика, що сповідує лірико-філософський напрямок у творчості, у яку увійшли вірші, есе та мініатюри, має назву «Вне времени и пространства» (видавець – Р.В. Шевченко). Вона вийшла у 2018 році. 

Привітати Юрія Піаніду прийшли друзі, місцеві поети, любителі поезії та поціновувачі творчості поета. 
Змістовно і цікаво ознайомив Юрій Олександрович усіх запрошених зі своїми новими книгами. 

Поціновувачі творчості поета з цікавістю слухали вірші у виконанні автора. 
Допомогли провести презентацію книг Юрія Піаніди члени клубу «Цікаві зустрічі» – поети та музиканти: І. Родіонова, В. Мазурчак, М. Пахомов, В. Мотчана, В. Анацький, Р. Шевченко, В. Лемижанський, Ю. Жолтишев. Вони читали вірші, співали, ділилися своїм враженням про книги, бажали автору підкорювати нові вершини творчості. 









Захід пройшов у теплій, щирій атмосфері. 

Фоторепортаж Володимира Короткова. 

 Біографія Ю.О. Піаніди:

Юрій Олександрович Піаніда народився у 1938 році в Полтаві. Під час Другої Світової війни перебував в евакуації в Саратовській області. 
Батько загинув на фронті в 1943 році.
Після війни сім'я повернулася на батьківщину мами в м. Новоград-Волинський. 
Після закінчення місцевої середньої школи зі срібною медаллю, вступив до Київського політехнічного інституту на факультет радіоелектроніки, який закінчив в 1964 році. 
За розподілом був направлений в МРСР, м. Бєльці, на оборонне підприємство, де працював інженером ОКБ. 
З 1973 року проживав на Камчатці в м. Петропавловську-Камчатському. Спочатку працював інженером Прибороремонтного заводу, потім працював на підприємствах Камчатрибфлоту. Плавав гідроакустиком та слюсарем на промислових риболовецьких суднах в Тихоокеанському басейні.
У 1979 році приїхав до рідної Полтави, де і проживає до цього дня. Працював на різних підприємствах міста, зараз на пенсії. 
Має широке коло інтересів: любить музику, спорт, природу, літературу, особливо поезію.

Немає коментарів:

Дописати коментар