понеділок, 19 листопада 2018 р.

Життя без пісні неможливе

Насолодитися творчою атмосферою заходу та послухати улюблені пісні мали змогу відвідувачі заходу, який відбувся 18 листопада у літературній вітальні Бібліотеки. 
«Життя без пісні неможливе» так назвала свій ювілейний творчий вечір Віра Мотчана – співачка, учасниця багатьох заходів, які проходять в Полтаві. Заходів різноманітних, присвячених важливим державним святам, а також затишних камерних вечорів з музикою.
Будь-який захід стає яскравішим, якщо в ньому бере участь Віра Андріївна. 

На гостей чекала справжня святкова концертна програма за участю і Віри Мотчаної, і колективів, з якими вона співпрацює.
Талант до музики, вокалу дістався Вірі Андріївні у спадок від мами. І хоча професію вона вибрала, не пов'язану з музикою, у вільний від роботи час завжди співала, виступала. І в підсумку стала тим, ким стала – співачкою, відомою на всю Полтаву. 
В ході заходу пригадали знакові моменти в житті Віри Андріївни: 
Народилася вона 23 вересня в м. Глазові Удмуртської АРСР, в родині кадрового офіцера Андрія Сергійовича Комарова, який дійшов в 1943 році з боями до Сталінграду. 
Мама – за освітою педагог, об'їздила з батьком половину Радянського Союзу.
У 1956 році сім'я приїхала в Полтаву, де і залишилася. 
Віра Андріївна успадкувала мамин голос. Мама брала участь в художній самодіяльності у військових частинах, де служив батько. Завжди брала маленьку Віру з собою на репетиції і концерти. 
Співаючою Віра Андріївна пам'ятає себе з шести років. 
Закінчила сільськогосподарський інститут. І до пенсії пропрацювала за фахом, економістом.
Заміж вийшла за військового. Має сина, він за фахом – юрист. 
Все свідоме життя спів як хобі супроводжував Віру Андріївну. 
З 1-го класу школи вона була солісткою. Має музичну освіту по класу фортепіано, навчалась в дитячій музичній школі. 
В інституті співала у вокально-інструментальному ансамблі. 
Брала участь у художній самодіяльності за місцем роботи в проектному інституті «Гіпрогеолбуд». 
У військовій частині за місцем служби чоловіка співала в ансамблі «Бойова подруга». Була солісткою в ансамблі «Радянська пісня», потім, з 1990 року і понині – в Заслуженому ансамблі пісні і танцю України «Лтава» імені В. Ю. Міщенка, а також вокальному ансамблі «Червона гвоздика», що діє при міському Будинку культури, і ансамблі народної творчості «Дивограй» при київському райвиконкомі м. Полтави.
Сторінки біографії співачки проілюстрував аматорський відеофільм, який став подарунком для Віри Андріївни до ювілею від чоловіка. 
Віра Мотчана – одна з найбільш активних учасниць клубу «Цікаві зустрічі», що діє при відділі мистецтв ПОУНБ імені І. П. Котляревського. 
Ми пишаємось і цінуємо, що в нашому колективі є така творча і багатогранна людина. А ще – добра і мудра, чуйна і уважна, відповідальна та пунктуальна!
З нагоди ювілею співачки ведуча заходу – головний бібліотекар відділу мистецтв Інна Загребельна вручила Вірі Андріївні Мотчаній лист-подяку, підписану директором Бібліотеки, заслуженим працівником культури України Т. І. Зеленською. 
Глядацька зала ледь вмістила всіх, з ким хотіла розділити радість зустрічі Віра Андріівна – це однодумці, друзі, поціновувачі її таланту. 
А ще ті, хто давав колись багаж знань, допомагав досягти успіхів у житті. Привітати колишню ученицю прийшли Тамара Петрівна Пальянова, яка з 1-го по 10-й клас була класним керівником Віри Мотчаної та Ніна Іванівна Бєсякова – перша вчителька співу. 

Феєрверк емоцій викликали пісні у виконанні Віри Мотчаної. Дійсно, чудовий репертуар і талановита виконавська майстерність! 


Слова любові і подяки на адресу всіх, хто допомагав у здійсненні творчого задуму, а це – всі, хто долучився до проведення заходу: учасники вокального ансамблю «Червона гвоздика» (керівник хору – Ірина Сук, кнцертмейстер – Ірина Потапова); учасники ансамблю народної творчості «Дивограй» (художній керівник Микола Миронов, ведуча – Марія Литвишко). 





Привітати Віру Мотчану прийшли: провідний бібліотекар ПОУНБ імені І. П. Котляревського, поетеса Галина Вовченко; завідувач бібліотеки-філіалу № 6 Ірина Усова; завідувач бібліотеки-філіалу № 7 Людмила Заливча, директор видавництва «Дивосвіт» Ганна Грибан; члени клубу «Цікаві зустрічі»: Валентина Поліщук, Лариса Філіпська, Володимир Чистяков, Наталія Щербина, Володимир Шаповал, Віталій Бурмака; поети Яків Купінський та Микола Максимов; Катерина Калініченко, Надія Гринь, майстриня Олена Цубер.










Кожен гість залишить надовго в своїй душі теплий спогад про цей чудовий вечір. 




Фото Галини Вовченко та Володимира Короткова.

Немає коментарів:

Дописати коментар