вівторок, 29 серпня 2017 р.

Літературно-мистецький вечір «Філософія життя і творчості»

16 липня з нагоди ювілею української акторки театру та кіно, Народної артистки України і Радянського Союзу, Героя України Ади Роговцевої відділом мистецтв ПОУНБ ім. у літературній вітальні бібліотеки був проведений літературно-мистецький вечір «Філософія життя і творчості». Ада Миколаївна святкує свій 80-й день народження. І цифр вона не приховує. Як і зморшок. Як сказала колись (крилато) італійська акторка Анна Маньяні фотографам: «Не приховуйте моїх зморшок, вони мені надто дорого дісталися...». «Наша» Ада Миколаївна каже майже так: «Я ніколи не приховувала свій вік. Чого тут викручуватися, хитрити, якщо в енциклопедії і так все про мене написано!». 
У доробку Ади Роговцевої понад 100 ролей у театрі та не менше у кіно. І майже всі – головні. Вона відома, шанована, її люблять мільйони людей. Розповідь про легенду театру і кіно супроводжувала презентація. У день народження Ади Роговцевої були згадані цитати актриси, які якнайкраще пояснюють її «філософію життя». 
Емоційну атмосферу вечора підтримали солістка ансамблю пісні і танцю України «Лтава» Віра Мотчана та вокаліст Андрій Шевченко. У їх виконанні звучали музичні твори. 
Валентина Миколаївна Поліщук читала вірші Ади Роговцевої. 
Завершився захід чудовим виступом лауреата всеукраїнських конкурсів, студентки НМАУ ім. П.І. Чайковського Світлани Метлицької. Акомпанувала Тетяна Циплюк – викладач Полтавської міської школи мистецтв «Мала академія мистецтв» ім. Р. Кириченко.

Захід, присвячений ювілею актриси, залишив слід у душах і в пам’яті присутніх. Адже Ада Миколаївна Роговцева – Жінка, Талант, Актриса на всі часи. Ікона краси і елегантності. 

Літературно-мистецький вечір підготувала і провела головний бібліотекар відділу мистецтв Інна Загребельна.

Немає коментарів:

Дописати коментар