вівторок, 8 червня 2021 р.

Виставка Людмили Горбатенко «ВІД ЩИРОГО СЕРЦЯ»

Тема «МИСТЕЦТВО» – домінанта нашої діяльності. Вона заповнює собою кожен куточок відділу, надихає і дивує.
Сьогодні «Від щирого серці» своєю творчістю надихала художниця із Харкова, членкиня Національної спілки художників України, докторка філософії в галузі мистецтвознавства, доцентка кафедри живопису Харківської державної академії дизайну і мистецтв Людмила Горбатенко.
Учасниця всеукраїнських і міжнародних конференцій та виставок свої картини в Полтаві презентує вперше. 




В експозиції представлено 22 роботи.
Особливий творчий блок виставки «ВІД ЩИРОГО СЕРЦЯ» складає «духовно-символічний живопис».



У роботах цієї групи відчутно специфіку фахової освіти авторки, навички художника-монументаліста. У своєму живопису вона успадкувала його кращі традиції, що дало змогу створити низку робіт сакрального живопису.  Домінуючим орієнтиром, своєрідними «точками відліку» на шляху пошуків відповідного образу в них виступає традиційна християнська іконографія. Характер високого духовного змісту, його образи змогла потім втілити у полотнах, позначених філософським узагальненням вічних людських істин, земного і космічного, природи і Бога.

Значну частину творчих робіт складають асоціативно-образні кольорові композиції, що нагадують музичні твори, в яких за допомогою ритмічної організації руху світла та кольору створюються неповторні образи, в яких кожен глядач може відчути своє бачення світу.  





Кольоропис, як  творчий метод образотворчості, з часів перших світових модерністичних експериментів, поступово закріпився на межі асоціативного та абстрактного живопису. 



Наразі він став широким полем мистецьких пошуків і реалізації творчих фантазій на будь-якому етапі опанування художньою наукою. Творити для мисткині означає постійно бути в русі, пошуках нового і незвіданого.
Своїми враженнями під час відкриття виставки поділилася присутня на заході заслужена майстриня народної творчості України, завідувачка Обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи, науковиця Наталія Свиридюк.



Розділяє радощі подій із пані Людмилою її чоловік – пан Вадим. Він зізнався, що гармонія у взаєминах та творчість дружини надихають його на написання віршів, прочитання яких і стало коментарем до робіт у техніці «кольоропис».




Тож, надзвичайно приємно, що Полтавська обласна універсальна наукова бібліотека імені І. П. Котляревського та відділ мистецтв, є пізнавально-інформаційним осередком, платформою для реалізації творчого ресурсу митців та  натхненням для користувачів.






ІРТ Полтава: 

Немає коментарів:

Дописати коментар