пʼятницю, 4 червня 2021 р.

Майстер-клас з декоративного розпису від Євгена Пілюгіна

Цікавий, пізнавальний, надихаючий майстер-клас відбувся у відділі мистецтв завдяки Євгену Пілюгіну – давньому другу бібліотеки. 



Виявилося, що малювання елементів декоративного розпису пальцями – це весело та позитивно! У дружній і неймовірно творчій атмосфері час пролетів дуже швидко.






Під час майстер-класу присутні – учні Полтавської дитячої художньої школи (викладач Лідія Орел) мали змогу дізнатися не лише деякі секрети створення елементів декоративного розпису, а й поставити запитання митцю, познайомитися з його творчістю, почерпнути корисний досвід для створення у майбутньому власних оригінальних шедеврів.




Всі учасники майстер-класу створили красиві, яскраві роботи, які  радують зір і душу!





Ім’я Євгена Пілюгіна добре відоме в Україні та за її межами. Він – заслужений майстер народної творчості України, член Національної спілки художників України та Національної спілки майстрів народного мистецтва України. А ще Євген Іванович очолює Полтавський обласний осередок Національної спілки майстрів народного мистецтва України.
Художник і майстер чудових гобеленів та килимів, які прикрашають Адміністрацію Президента України, Національний банк України, Національний палац «Україна», музеї та бібліотеки, інші поважні установи.
Окрім живопису, батику, витинанок, книжкової графіки, народної іграшки Євген Пілюгін малює шаржі та карикатури, пише вірші.
А ще митець популяризує декоративний розпис не лише в Україні, а й в інших країнах, де часто відбуваються виставки його творів та творів членів мистецької родини Пілюгіних. 


Символічно, що відбувся майстер-клас поруч з картинами самого Євгена Івановича (тиждень тому ми відкрили його чергову виставку – ілюстрацій до повісті Володимира Короленка «Сліпий музикант») та поруч з роботами ровесників та «колег» учасників заходу – учнів Полтавської дитячої художньої школи (виставку «пластилінового живопису» відкрито 1 червня).





Дякуємо Євгену Івановичу за співпрацю та бажаємо творчого натхнення, подальших здобутків та міцного здоров’я!





Немає коментарів:

Дописати коментар