середу, 10 лютого 2021 р.

Онлайн-зустріч «Книги і читання: актуальні питання сьогодення»

Про «Книги і читання: актуальні питання сьогодення» говорили 9 лютого під час онлайн- зустрічі зі студентами Полтавського фахового коледжу Національного університету харчових технологій. 


Дискурс ініціювали з метою з’ясування читацьких інтересів молоді, мотивації до читання та вибору формату книг.  


У масштабах країни ці питання були досліджені Ukrainian Reading and Publishing Data 2018, результатами яких ми скористалися під час обговорення:

Читання серед інших типів дозвілля
Оцінка респондентами ролі і значення читання
Інтенсивність читання друкованих книжок

Звернулися також до психології, яка орієнтує у специфіці індивідуальних особливостей сприймання інформації, що дозволяє враховувати відмінності та потреби за типами: аудіалів, візуалів, кінестетиків. 

Читання електронних та прослуховування аудіокнижок

Серед присутніх більшість виявилася шанувальниками паперових книг.
Цікавими для ознайомлення стали дослідження із цього питання, результати яких подані за посиланням:

«Слухати чи читати? Експерти пояснили, чи кращі друковані книжки за аудіо»

Тема книг і читання на часі є актуальною і входить до пріоритетних напрямків державної стратегії. Проєкти, акції та промоції книг і читання – це невід’ємні елементи діяльності культурно-освітніх закладів. Особлива місія серед яких належить саме бібліотекам.
Про унікальні книжкові колекції відділу краєзнавства ПОУНБ імені І.П. Котляревського розповіла його завідувачка Марина Федорова.


Поінформували студентів і про книги, які надходять до бібліотеки за сприяння Українського інституту книги
І про те, що дізнатися про нові та цікаві книжкові надходження  можна із серії мультимедійних та відео презентацій на сайті Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського та, зокрема, на блозі відділу «Мистецький калейдоскоп» і, звісно ж, попрацювати із джерелами наживо у кімнаті 313.


На завершення погодилися із останньою в часі думкою про те, що все ж 2020 рік вніс свої корективи на користь книг та читання. 




Немає коментарів:

Дописати коментар