вівторок, 23 червня 2020 р.

Ми всі – митці...

Цього разу представляємо книгу Вілла Гомперца «Думай як митець і живи на повну», яка нещодавно поповнила книжковий фонд відділу мистетцв. 
«Ми всі – митці», – заявляє автор цієї книги – британський письменник, журналіст, мистецтвознавець, арт-директор BBC Вілл Ґомперц
Його книги про сучасне мистецтво стають бестселлерами. А статті на мистецьку тематику публікують авторитетні видання Times та Guardian.
Вілл Ґомперц – один з 50 найкреативніших мислителів світу за версією журналу Creativity Magazine. 
Сім років працював директором лондонської галереї Tate. Як редактор відділу мистецтв ВВС робить огляди новинок мистецького світу.


Ґомперц, Вілл. Думай як митець і живи на повну [Текст] : пер. з англ. / В. Ґомперц. - К. : ArtHuss, 2018. - 175 с. : іл. 

Кожен із нас має дар творити — і безліч перешкод на шляху до свого шедевра. Спираючись на професійний досвід спілкування з сучасними митцями і блискуче знання історії мистецтва, Ґомперц виводить правила креативного мислення, що працюють за будь-яких обставин, допомагаючи долати перешкоди в творчості. 
Це книжка про сміливість і допитливість, здоровий скептицизм і зухвалість, пристрасть і відданість — про риси характеру й звички, завдяки яким у різні часи митці знаходили себе, досягали майстерності та здобували визнання. 
Книга складається з 10 розділів книги, що містять ключові уроки творчого мислення від культових митців (класиків і сучасників): Енді Воргола, Вінсента ван Гога, Тістера Гейтса, Бріджет Райлі, Девіда Огілві, Марини Абрамович, Мікеланджело, Караваджо, Пабло Пікассо та ін.
У кожного з цих митців можна багато чого навчитися.

Цікаві факти з біографій видатних людей Ґомперц доповнює їхніми цитатами, які стимулюють до творчості, до креативності. 






Немає коментарів:

Дописати коментар