понеділок, 15 червня 2020 р.

Неймовірні. 15 жінок, які творили мистецтво та історію

Представляємо ще одну книгу про мистецтво, що написана легкою та зрозумілою мовою і читається на одному подиху. Вона буде цікавою любителям історії, мистецтва та найширшому колу читачів. 
Це науково-популярна розвідка з мистецтвознавства «Неймовірні. 15 жінок, які творили мистецтво та історію». 


7
К 32
Квінн, Бріджит.
    Неймовірні. П'ятнадцять жінок, які творили мистецтво та історію : пер. з англ. / Б. Квінн. - К. : ArtHuss, 2018. - 224 с. : іл. - (UkrainianArtBook).

Примірник є у фонді  відділу мистецтв.

Український переклад книжки відомої мистецтвознавиці Бріджит Квінн випустило видавництво "ArtHuss" за участі друкарні "Huss". 





Її авторка Бріджит Квінн — письменниця та дослідниця історії мистецтва:
Працювала в Музеї мистецтва Метрополітен, викладала в Портлендському державному університеті та інших навчальних закладах. 
Фіналістка премії імені Енні Діллард для авторів нон-фікшн, двічі номінована на премію «Пушкарт». 
Її есей увійшов до переліку Найкращих американських текстів про спорт 2013 року. 

Нове видання містить 15 біографічних статей про талановитих жінок із різних країн та епох – від XVII століття і дотепер. 
15 захопливих, дотепних історій про непростий шлях жінки до творчості. 
Артемізія Джентілескі, Юдит Лейстер, Аделаїда Лабіль-Жияр, Марі-Деніз Вільє, Роза Бонер, Едмонія Льюїс, Паула Модерзон-Бекер, Ванесса Белл, Еліс Ніл, Лі Краснер, Луїз Буржуа, Рут Асава, Ана Мендьєта, Кара Вокер, Сюзен О’Меллі – головні героїні книги Бріджит Квінн, неймовірні жінки-мисткині. 

Бріджит Квінн: «Великі автобіографії надихають. Велике мистецтво змінює життя. Життєві шляхи п`ятнадцяти художниць, описані в цій книжці, охоплюють діапазон від осяйної слави до цілковитої непомітності, але кожна з цих жінок має свою історію та власну творчість, що може вплинути на наше розуміння мистецтва й успіху, а то й цілковито змінити його».


Книга доповнена акварельними портретами мисткинь, які створила прекрасна художниця та ілюстраторка Ліза Конгдон.

Немає коментарів:

Дописати коментар